Logistiek is één van de sectoren voor Almere. Een groot deel van de werkgelegenheid (10% van het totaal en 25% op bedrijventerreinen) zit in deze sector. De logistieke vastgoedmarkt groeit sterk. Het vestigingsklimaat voor logistieke bedrijven is aantrekkelijk vanwege de ligging van Almere in de Noordelijke Randstad, goede bereikbaarheid over de A6 en A27 en de beschikbaarheid van bedrijventerreinen met flexibele kavels. Ook staat Almere samen met Lelystad en Zeewolde als zuidelijk Flevoland op nummer 4 van logistieke hotspots in Nederland.

Contact

Neem contact op met Gemeente Almere voor vragen en opmerkingen op het gebied van Logistiek. Dit doe je door het formulier in te vullen. 

Goede bereikbaarheid

Voor logistieke bedrijven met regionale en nationale markten is Almere een aantrekkelijke keuze. De centrale ligging in de Noordelijke Randstad, de goede bereikbaarheid en de beschikbaarheid van bedrijventerreinen maakt Almere een uitstekende vestigingsplaats. Niet voor niets is Almere samen met Lelystad en Zeewolde gestegen naar nummer vier van logistieke hotspots! Bedrijvenpark Stichtsekant maakt onderdeel uit van de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde die onlangs zelfs tot 1e Logistieke Hotspot van de MRA is verkozen.

Bekijk alle bedrijventerreinen

Lidl kiest voor Almere

Lidl heeft er voor gekozen om haar nieuwste distributiecentrum van 160.000 M2 te bouwen in Almere! Niet alleen qua oppervlak is het indrukwekkend, ook qua duurzaamheid overtreft het alle superlatieven: het wordt het grootste duurzame distributiecentrum van Lidl in Nederland. Het gebouw komt op bedrijventerrein Stichtsekant, dat deel uitmaakt van de Logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde.

Lees meer
Lidl almere stichtsekant

PostNL

In 2018 besloot ook PostNL een groot pakketsorteercentrum op bedrijventerrein Stichtsekant te bouwen. Hiervoor is een kavel aangekocht van 2,3 hectare en er is een naastgelegen kavel van 1 hectare gereserveerd voor een eventuele uitbreiding. De locatie is aantrekkelijk voor PostNL en hopen met dit duurzame pakkettsorteercentrum in Almere nog beter in te spelen op de enorme groei van e-commerce.

Lees het verhaal

Neem contact op

Neem contact op met Gemeente Almere voor vragen en opmerkingen op het gebied van Logistiek. Dit doe je door het formulier in te vullen. 

Naar het formulier