Gemeente Almere geeft opnieuw bouwgrond uit voor bedrijfsvestigingen

Sinds begin 2023 worden gefaseerd kavels beschikaar gesteld waarbij per terrein bepaalde procedures worden gehanteerd. Indien er binnenkort kavels beschikbaar worden gesteld, wordt dit op deze pagina vermeld. Houd deze pagina dus in de gaten.

Overzichtskaarten

Voor ieder bedrijventerrein is een overzichtskaart gemaakt, waarop de status van de kavels aangegeven wordt. Voor de kavels die op de overzichtskaart als beschikbaar worden aangeduid, kunnen geïnteresseerde bedrijven meedingen naar de verwerving daarvan. Hoe dat precies in zijn werk gaat, wordt toegelicht in de procedurebeschrijvingen.

Stichtsekant, Lagekant, Hogekant, De Striptekenaar, Gordingweg, Groene Kadeweg en De Vaart 4

Op dit moment zijn er geen kavels beschikbaar. De inschrijvingen voor bedrijfskavels op Stichtsekant, Lagekant, Hogekant, De Striptekenaar, Gordingweg, Groene Kadeweg en De Vaart 4 zijn gesloten. Op alle beschikbare kavels zijn één of meer aanmeldingen gekomen. Op dit moment zijn de geselecteerde kandidaten met de uitwerking van hun bouwplannen bezig, gevolgd door contractering van de bouwgrond. Mocht een kandidaat zich terugtrekken, dan wordt de kavel op 1 november 2023 opnieuw aangeboden. Houd onze site in de gaten of neem contact op met Gustave Pol (Stichtsekant, Lagekant en De Vaart 4) of Paul Jeroen Raaijen (Hogekant, De Striptekenaar, Gordingweg, Groene Kadeweg) als je op de hoogte gehouden wil worden.

Kavels die binnenkort beschikbaar komen

  • Op bedrijventerrein Lagekant zal voor een enkele kavel ( rond de 2.000 m2) op 1 november 2023 een inschrijving gehouden worden. Hierbij geldt: wie het eerst komt wie het eerst maalt.
  • Op 1 november 2023 wordt ook de inschrijving geopend voor de laatste 5 grootschalige kavels in de 3e fase van Stichtsekant. En de kavelnummers 5 en 8 op Stichtsekant. Deze inschrijving met selectiecriteria staat 6 weken open.
  • Op een nog te bepalen moment wordt een inschrijving gehouden voor 3 kavels op Het Ambacht. Dit zijn woon-werk kavels. 

 

Terreinen met beschikbare kavels

ALMERE HAVEN CENTRUM ALMERE CENTRUM ALMERE BUITEN CENTRUM ALMERE POORT CENTRUM A6 A6 A27 A1 N701 N701 N702 N702 N305 Tekst Frezersplaats Gietersplaats De Rederij De Striptekenaar Poldervlak De Vaart 4 Buitenvaart Sallandsekant Het Atelier Faunabuurt De Paal De Steiger De Uitgeverij Hogekant Hollandsekant De Binderij Felsersplaats Bouwmeesterbuurt Ambachtsmark Gooisekant Het Ambacht Veluwsekant West Lagekant Markerkant Randstad Draaiersplaats Stichtsekant Veluwsekant Oost De Vaart 1-3 Gordingweg Groene Kadeweg

Terreinen met beschikbare kavels

Bekijk alle bedrijventerreinen met ruimte om jouw eigen pand te bouwen.

De Striptekenaar

Bedrijventerrein De Striptekenaar een klein binnenstedelijk bedrijventerrein in de Stripheldenbuurt aan de noordoostelijke rand van Almere Buiten.

Meer over De Striptekenaar

De Vaart 4

Bedrijventerrein De Vaart 4 is een relatief nieuw en grootschalig industrieel bedrijventerrein in het noordwesten van stadsdeel Almere Buiten.

Meer over De Vaart 4

Gooisekant

Bedrijventerrein Gooisekant kan gekarakteriseerd worden als een gemengd bedrijventerrein waar 100% kantoren toegestaan is.

Meer over Gooisekant

Gordingweg

Bedrijventerrein Gordingweg is een terrein voor kleinschalige handelsbedrijven.

Meer over Gordingweg

Groene Kadeweg

Bedrijventerrein Groene Kadeweg is een terrein waar specifieke bedrijven zijn toegestaan.

Meer over Groene Kadeweg

Het Ambacht

Bedrijventerrein Het Ambacht is een terrein dat voldoet aan de hoge kwaliteitseisen en heeft een ideale ligging.

Meer over Het Ambacht

Hogekant

Bedrijventerrein Hogekant is een middelgroot modern gemengd bedrijventerrein, gelegen in het stadsdeel Almere Poort naast de Hogering.

Meer over Hogekant

Lagekant

Bedrijventerrein Lagekant is een terrein dat voldoet aan de hoge kwaliteitseisen en heeft een ideale ligging.

Meer over Lagekant

Stichtsekant

Bedrijventerrein Stichtsekant ligt aan de oostzijde van Almere en biedt zeer veel ruimte voor logistieke en modern gemengde bedrijven.

Meer over Stichtsekant

9 resultaten

Hogekant

Hogekant

Bedrijventerrein Hogekant is een middelgroot modern en gemengd bedrijventerrein dat uitermate geschikt is voor kleine en middelgrote bedrijven.

Meer lezen over Hogekant

Lagekant

Lagekant

Bedrijventerrein Lagekant is het meest westelijk gelegen bedrijventerrein van Almere en ligt direct aan de A6 en op 6 minuten rijden van de A1.

Meer lezen over Lagekant

Stichtsekant

Stichtsekant

Sallandsekant is een bedrijventerrein gelegen aan de Oostkant van Almere en is goed zichtbaar vanaf de A6. Het bedrijventerrein leent zich goed voor logistieke groothandel.

Meer lezen over Stichtsekant