PostNL besloot in 2018 een pakketsorteercentrum op bedrijventerrein Stichtsekant te bouwen. Stichtsekant richt zich vooral op de logistieke sector. Lees hieronder het verhaal.

PostNL realiseert een pakketsorteercentrum langs de Waterlandseweg op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere. Hiervoor is een kavel aangekocht van 2,3 hectare en er is een naastgelegen kavel van 1 hectare gereserveerd voor een eventuele uitbreiding. Wethouder Maaike Veeningen van Economische en Ruimtelijke Ontwikkeling sloeg 12 september de eerste paal voor het pand. In deze locatie worden pakketten gesorteerd en gedistribueerd in de regio Almere, ’t Gooi, Lelystad.

Het pand op de Stichtsekant zal een sterke bijdrage leveren aan de werkgelegenheid in Almere. Naar verwachting worden ongeveer 400 nieuwe arbeidsplaatsen met deze vestiging gerealiseerd. Wethouder Veeningen verwelkomt de vestiging in Almere van harte: “wij zijn blij met deze vestiging van PostNL. Het is een bedrijf dat op deze locatie heel goed tot zijn recht komt en aan veel mensen werk biedt. Heel mooi dat wij hen zo van dienst kunnen zijn en wij kijken uit naar de start van de activiteiten van PostNL vanuit onze stad.” 

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL: “Om onze positie als toonaangevend logistiek e-commerce bedrijf in de Benelux te verstevigen, investeren wij in onze pakketteninfrastructuur. Met dit duurzame pakkettsorteercentrum in Almere kunnen we nog beter inspelen op de enorme groei van e-commerce.

Duurzaamheid
PostNL neemt duurzaamheid serieus. Zo zal het pakketsorteercentrum het hoogst haalbare duurzaamheidsniveau (BREAAM Outstanding) hebben. Het wagenpark schakelt in de komende jaren door naar steeds meer elektrische vrachtwagens en busjes. Het dak van het nieuwe distributiecentrum krijgt zonnepanelen, er is LED-verlichting en het pand is volledig gasloos. Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Twello is verantwoordelijk voor de bouw en werkt eraan om het eind maart 2019 bedrijfsklaar op te leveren.

Bedrijventerrein Stichtsekant
Logistieke bedrijven zien steeds meer de mogelijkheden voor een vestiging op Stichtsekant of elders in Flevoland. Wat daarbij helpt is dat het Almeerse arbeidspotentieel goed aansluit op de behoefte van deze bedrijven. Net als de centrale ligging in Nederland.