Stichtsekant

Bedrijvenpark Stichtsekant is een duurzaam bedrijventerrein van 216 hectare waarvan ongeveer 131 hectare uitgegeven wordt. Het ligt aan de oostkant van Almere en biedt veel ruimte aan logistieke- en moderne groothandelsbedrijven en maakindustrie. Stichtsekant is goed bereikbaar en is daarom bij uitstek geschikt voor stadslogistiek en e-commerce bedrijven.

Zowel het openbaar gebied als de bedrijfspanden voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Toch zijn de grondprijzen aantrekkelijk en door middel van flexibele verkaveling van het terrein wordt vraaggericht ingespeeld op de wensen van bedrijven.

  Bereikbaarheid

  Stichtsekant heeft een goede bereikbaarheid. Het terrein ligt direct aan de A27 en op slechts 8 minuten rijden van de A1 en A6. Schiphol en de Amsterdamse haven zijn binnen 30 minuten te bereiken. Bovendien kunnen werknemers tijdens de spits Stichtsekant nagenoeg filevrij bereiken.

  Stroomvoorziening Stichtsekant

  Het elektriciteitsnet is op veel plekken overbelast. Dit noemen we ‘netcongestie’. Op verschillende plekken in Nederland is er niet genoeg netcapaciteit beschikbaar; er is meer vraag naar elektriciteit dan dat het net kan transporteren. Ook Stichtsekant kampt met dit probleem. Daarom werken de gemeente en Liander samen om de capaciteit van het elektriciteitsnet uit te breiden. Daarvoor wordt een nieuw schakelstation op Stichtsekant gerealiseerd. Liander verwacht in het vierde kwartaal van 2025 klaar te zijn met de werkzaamheden voor het uitbreiden van het elektriciteitsnet. Nieuwe stroomaanvragen kunnen daarom ook in de meeste gevallen naar verwachting pas eind 2025 gefaciliteerd worden. Ook landelijke netbeheerder Tennet loopt in meerdere provincies tegen capaciteitsproblemen aan.

  Procedure gronduitgifte Stichtsekant

  Op 26 november 2021 oordeelde de Hoge Raad op grond van een casus in de gemeente Montferland dat overheden alleen grond  of een pand mogen verkopen als dit transparant en met gelijke kansen voor iedereen gebeurt. Alle gegadigden moeten kunnen meedingen (ook bekend als het Didam arrest). Dit betekent dat als de overheid grond of een pand verkoopt en

  • er meerdere geïnteresseerde partijen zijn; of
  • er redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere geïnteresseerden zullen zijn;

  Dat de overheid dan aan alle (potentiële) geïnteresseerden gelijke kansen moet bieden om de grond of het pand goed te kunnen verwerven. De overheid moet er daarbij voor zorgen dat alle geïnteresseerden inzicht hebben in de verkoop(procedure). Zie verder voor de wijze waarop de gemeente kavels binnen Stichtsekant te koop aanbiedt de procedure gronduitgifte Stichtsekant.

  Net-Congestie

  Voor meer informatie over de net-congestie op de bedrijventerreinen in Almere verwijzen wij u naar de toelichting Net-Congestie.

  Inschrijfformulier Stichtsekant

  Geïnteresseerden kunnen zich volgens bovenstaande procedure inschrijven als potentieel gegadigde voor een beschikbare bedrijfskavel (groen op onderstaande kaart) van 1 december 2022 tot en met 20 januari 2023 (inschrijfperiode). Inschrijvingen die na deze datum binnenkomen worden niet in behandeling genomen. Naar het formulier.

  In het kort

  • Totale bruto oppervlakte: 216 ha
  • Totaal uitgeefbaar gebied: 131 ha
   • logistieke deel: 112,5 ha
   • gemengde deel: 15,5 ha
   • overig deel: 3,0 ha
  • Minimale kavelgrootte: 2.000 m2
  • Milieucategorie 3.2 (max. 10% uitgeefbaar cat. 4.2)
  • Parkmanagement in voorbereiding
  • Zichtlocatie aan de A27 en de Waterlandseweg (N305)

  Kavelkaart - Beschikbare bouwkavels per 1 december 2022

  Beschikbare bouwkavels

  Stichtsekant heeft nog 117.487 m2 grond in uitgifte.

  Oppervlakte bouwkavels

  3: 8.550 m2 Kavelpaspoort
  5: 3.342 m2 Concept Kavelpaspoort
  8: 3.760 m2 Concept Kavelpaspoort
  9c: 4.905 m2 Kavelpaspoort
  11: 12.660 m2 Kavelpaspoort
  12: 67.540 m2 Kavelpaspoort
  19: 7.730 m2 Kavelpaspoort
  20: 9.000 m2 Kavelpaspoort

  De kavelgrootte is indicatief.

  Let op: voor de actuele beschikbaarheid van kavels, bel of mail de acquisiteur.

  Aan de informatie uit de kavelpaspoorten kunnen geen rechten worden ontleend.

  PAUL JEROEN RAAIJEN

  Vestigingsadviseur Bedrijfskavels (EOG)

  Heb je een vraag over het vestigen op één van de bouwkavels in Almere? Neem dan contact op met Paul Jeroen Raaijen.

  pjraaijen@almere.nl
  +31 (0)6 23 35 73 71

  Helen Leclair

  Accountmanager Stichtsekant

  Ben je reeds gevestigd op dit bedrijventerrein en heb je een vraag? Neem dan contact op met Helen Leclair.

  hleclair@almere.nl
  + 31 (0) 6 22 79 43 55