Bijzondere gebieden

In Almere zijn een aantal gebieden belangrijk voor de toeristische en recreatieve sector: Almere Centrum, Kustzone Poort, Oostvaardersplassen en het Almeerderhout. Door middel van placemaking zorgt de gemeente Almere er voor dat deze gebieden aantrekkelijk worden voor bezoekers. Placemaking is een mix van ruimtelijke ontwikkeling, het ontwikkelen van een programma en samenwerken met stakeholders in het betreffende gebied. Wil je weten wat nu al mogelijk is in de verschillende gebieden? Kijk dan naar de bestemmingsplannen.

Oostvaardersplassen natuurgebied in Almere.

Thema's

Er zijn een aantal kansrijke thema’s waar Almere zich in onderscheidt. Het moderne winkelcentrum met maar liefst 400 winkels, de bijzondere architectuur van bekende buitenlandse (en Nederlandse) architecten, de aanwezigheid van water (42 kilometer kustlijn) en natuur en de grote evenementen die hier jaarlijks plaatsvinden. Daarnaast is Almere een echte fietsstad met maar liefst 500 kilometer aan fietsroutes waarvan 440 km bestaat uit geheel vrij liggende fietspaden.

Floriade Expo 2022

De Floriade Expo 2020 biedt veel kansen voor de toeristische sector van Almere. Er worden ongeveer twee miljoen bezoekers verwacht, waarvan 28% uit het buitenland. Dit is interessant voor bedrijven zoals hotels, recreatiebedrijven en horeca.

Lees meer over Floriade

Neem contact op

Neem contact op met Gemeente Almere voor vragen en opmerkingen op het gebied van Toerisme & Recreatie. Dit doe je door het formulier in te vullen. 

Naar het formulier

Bijeenkomsten

Om zoveel mogelijk ondernemers in deze sector te verbinden, worden er diverse bijeenkomsten georganiseerd. Zo vinden er o.a. regelmatig webinars en hotelbijeenkomsten plaats, is er een Waterbeheergroep en worden er excursies georganiseerd. Ook worden de ondernemers gestimuleerd om samen te werken en inspirerende programma’s te ontwikkelen voor de bezoekers.

Almere skyline by night

Evenementen

Ieder jaar staan er weer veel evenementen op de agenda in Almere. Groot, klein, sportief, cultureel, van alles komt voorbij. Een aantal evenementen zijn inmiddels onderdeel geworden van Almere, omdat deze hier al jaren plaatsvinden. Het Almere Haven Festival, Libelle Zomerweek, Summerpark Festival en Strandfestival Zand zijn hier mooie voorbeelden van. Maar ook veel sportieve events, zoals de Almere City Run, Challenge Almere - Amsterdam en de Ultimate Team Challenge zijn populair in Almere. Deze evenementen vallen allemaal binnen het Evenementenbeleid van de gemeente.

Meer over evenementen
Festival Strand in Almere

Neem contact op - Heb je vragen? Neem dan contact op via onderstaande gegevens

Conny Bouw
cbouw@almere.nl

VVV Almere / Almere City Marketing
info@almere-citymarketing.nl

Stichting Leisure Belang
info@slbalmere.nl