Bijzondere gebieden

In Almere zijn een aantal gebieden belangrijk voor de toeristische en recreatieve sector: Almere Centrum, Nationaal Park Nieuw LandKustzone Poort, Almeerderhout/Kemphaan en Havenkom Almere Haven. Door middel van placemaking zorgt de gemeente Almere er voor dat deze gebieden aantrekkelijk worden voor bezoekers. Placemaking is een mix van ruimtelijke ontwikkeling, het ontwikkelen van een programma en samenwerken met stakeholders in het betreffende gebied. Wil je weten wat nu al mogelijk is in de verschillende gebieden? Kijk dan naar de bestemmingsplannen.

Thema's

Er zijn een aantal kansrijke thema’s waar Almere zich in onderscheidt:

Bijeenkomsten

Om zoveel mogelijk ondernemers in deze sector te verbinden, worden diverse bijeenkomsten georganiseerd. Daarnaast is in Almere de Stichting Leisure Belang Almere (SLBA) sparringpartner voor de toeristische- en recreatiebranche in Almere. Ook worden ondernemers gestimuleerd samen te werken en inspirerende arrangementen te ontwikkelen voor bezoekers.

Almere skyline by night

Evenementen

Ieder jaar staan er weer veel evenementen op de agenda in Almere. Groot, klein, sportief, cultureel, van alles komt voorbij. Een aantal evenementen zijn inmiddels onderdeel geworden van Almere, omdat deze hier al jaren plaatsvinden. Strandfestival Zand is hier een mooi voorbeeld van. Maar ook veel sportieve events, zoals de Almere City Run en Challenge Almere - Amsterdam zijn populair in Almere. Deze evenementen vallen allemaal binnen het Evenementenbeleid van de gemeente.

Meer over evenementen

Neem contact op - Heb je vragen? Neem dan contact op via onderstaande gegevens

Therese Dijkstra
tdijkstra@almere.nl

VVV Almere / Almere City Marketing
info@almere-citymarketing.nl

Stichting Leisure Belang
info@slbalmere.nl