New Dutch omvat een mentaliteit, fungeert als een beweging en dient als een internationaal platform voor Nederlandse innovatie. Hoewel Nederland hoog wil scoren als partner in het aanpakken van de grootste wereldwijde uitdagingen, staat het nog vaak bekend om zijn rijke historie, ondanks de vijfde positie op de Global Innovation Index en meer dan 3.000 jaarlijkse octrooiaanvragen.

Wanneer je een zoekmachine raadpleegt voor informatie over Nederland, kom je vooral tulpen, grachten en windmolens tegen. Dit zijn iconen waar we trots op zijn, maar ze vertegenwoordigen ook de innovatie waar ze ooit voor stonden. De drang naar vooruitgang en innovatie blijft een sturende kracht in ons dagelijks leven. En met wat er momenteel in het hele land gebeurt, zal dit ongetwijfeld onze toekomst blijven vormen. Van geavanceerde chiptechnologie en datagestuurde landbouwinnovaties tot slim waterbeheer en uniek Nederlands ontwerp - Nederland werkt dagelijks aan het creëren van een betere toekomst. Laten we dus spreken over nieuwe iconen, nieuwe helden en nieuwe meesters. Laten we het hebben over New Dutch.

Wat is New Dutch?

New Dutch is een beweging, platform én campagne die de innovatieve kracht van Nederland viert. Het wordt ondersteund door verhalen over vooruitstrevende innovaties en inspirerende evenementen. Dit unieke initiatief brengt bedrijven, steden, regio's en nationale organisaties samen. Met gecoördineerde inspanningen streeft New Dutch ernaar om te laten zien én te laten beleven hoe een nieuwe generatie Nederlandse meesters vorm geeft aan de toekomst.

Groen ondernemen almere

New Dutch & Flevoland & Almere

Innovatie is verweven in het DNA van Flevoland. Visit Flevoland en Almere City Marketing nemen het voortouw in het verzamelen van deze toonaangevende innovaties. Samen gaan we op zoek naar de kenmerkende verhalen van New Dutch in Flevoland. We speuren naar de nieuwe meesters en opkomende iconen uit Flevoland die de toekomst vormgeven.

Verduurzaming zonnepanelen almere