Als jonge, innovatieve stad is Almere dé ideale stad voor talent en bedrijven in de techsector. Door samenwerking met ondernemers en het onderwijs proberen we Almere op de kaart te zetten en om deze sector binnen Almere te laten groeien. Dit geldt voor talent, maar ook techbedrijven.

Contact

Neem contact op met Gemeente Almere voor vragen en opmerkingen op het gebied van ICT & Tech. Dit doe je door het formulier in te vullen. 

Digitalisering en kansen

Almere is een jonge dynamische stad met ruim 220.000 inwoners. Een stad met ambitie, waar al veel gebeurt en nog staat te gebeuren omdat de stad door zal groeien naar 350.000 inwoners. Een stad waar niet alleen mensen fijn kunnen wonen, maar ook ondernemen. Met de digitalisering van de maatschappij verandert de economie. Big data analyse, kunstmatige intelligentie (AI), blockchain, 3D printen, cloud storage en -computing en het Internet of Things, (IoT) zijn begrippen die steeds belangrijker worden in het dagelijks leven. Digitalisering is zo de belangrijkste bron van groei, innovatie en nieuwe bedrijvigheid.

Almere & Tech

Almere heeft veel voordelen als grote speler in de Nederlandse techsector:

  • Grote en kleine bedrijven die werken aan IoT-toepassingen en gebruikmaken van platformtechnologie
  • Een hogeschool met uitstekend IT onderwijs
  • De nabijheid van Amsterdam met een grote techsector
  • Snelle verbindingen en ruimte voor bedrijven en datacenters

Dit vormt een goede voedingsbodem voor nieuwe initiatieven, opleidingsmogelijkheden, (inter)nationale bedrijvigheid en evenementen gericht op de techsector. En omdat Almere nog zo’n jonge stad is, zijn er volop kansen om zelf mee te bouwen aan de toekomst!

Almere Tech

Green Innovation Hub

Bedrijven, overheden, onderwijs en andere organisaties ontmoeten elkaar in de Green Innovation Hub. Uit de kruisbestuiving van hun verschillende ideeën en expertises ontstaat de duurzame en inclusieve leefomgeving van de toekomst. Een voorbeeld hiervan is de Minecraft Pampus Challenge waarbij de komende anderhalf jaar honderden jongeren de kans krijgen mee te denken over grote maatschappelijke vraagstukken van het nog te realiseren stadsdeel Pampus. Dit stadsdeel bouwen ze met een speciale versie van Minecraft Education Edition.

Lees meer

Urban Innovation organiseert Reshape the Future

Het lectoraat Urban Innovation is onderdeel van het Kenniscentrum Maatschappelijke Innovaties Flevoland van hogeschool Windesheim in Almere. In nieuwe steden zoals Almere gebeurt veel: woningen en voorzieningen bouwen, leefbare buurten maken en houden, inrichten van de ruimte, nieuwe bedrijvigheid. Almere groeit in de komende jaren verder en krijgt te maken met complexe vraagstukken op economisch, sociaal en ecologisch gebied. Het lectoraat Urban Innovation organiseerde de hackathon voor de 3e keer.

Lees meer

Stichting ICT Tribe Almere

ICT Tribe Almere is een bevlogen samenwerkingsverband tussen opleiders, overheidsinstanties en IT-organisaties met één gezamenlijk doel: het ontdekken, opleiden en matchen van IT-talent in de regio Almere en Flevoland.

Ontdek meer
ICT Tribe Almere

Terugkijken - Bekijk hier de meeste recente events en uitzendingen terug.

Waarom Almere?

Almere is de stad van mogelijkheden en koploper op het gebied van innovatie, duurzaamheid en circulaire economie. In het voorjaar van 2019 is Almere benoemd tot MKB vriendelijkste stad van Nederland! Daarnaast is de combinatie van de goede bereikbaarheid en aantrekkelijke kavelprijzen voor veel ondernemers een reden om in Almere te vestigen.

Lees meer
Almere skyline by night

Neem contact op

Neem contact op met Gemeente Almere voor vragen en opmerkingen op het gebied van ICT & Tech. Dit doe je door het formulier in te vullen. 

Naar het formulier