Als jonge, innovatieve stad is Almere dé ideale stad voor talent en bedrijven in de techsector. Door samenwerking met ondernemers en het onderwijs proberen we Almere op de kaart te zetten en om deze sector binnen Almere te laten groeien. Dit geldt voor talent, maar ook techbedrijven.

Contact

Neem contact op met Gemeente Almere voor vragen en opmerkingen op het gebied van ICT & Tech. Dit doe je door het formulier in te vullen. 

Digitalisering en kansen

Almere is een jonge dynamische stad met ruim 200.000 inwoners. Een stad met ambitie, waar al veel gebeurt en nog staat te gebeuren omdat de stad door zal groeien naar 350.000 inwoners. Een stad waar niet alleen mensen fijn kunnen wonen, maar ook ondernemen. Met de digitalisering van de maatschappij verandert de economie. Big data analyse, kunstmatige intelligentie (AI), blockchain, 3D printen, cloud storage en -computing en het Internet of Things, (IoT) zijn begrippen die steeds belangrijker worden in het dagelijks leven. Digitalisering is zo de belangrijkste bron van groei, innovatie en nieuwe bedrijvigheid.

Tekkieworden

Almere & Tech

Almere heeft veel voordelen als grote speler in de Nederlandse techsector:

  • Grote en kleine bedrijven die werken aan IoT-toepassingen en gebruikmaken van platformtechnologie
  • Een hogeschool met uitstekend IT onderwijs
  • De nabijheid van Amsterdam met een grote techsector
  • Snelle verbindingen en ruimte voor bedrijven en datacenters

Dit vormt een goede voedingsbodem voor nieuwe initiatieven, opleidingsmogelijkheden, (inter)nationale bedrijvigheid en evenementen gericht op de techsector. En omdat Almere nog zo’n jonge stad is, zijn er volop kansen om zelf mee te bouwen aan de toekomst!

Almere Tech

ICT Campus

Aan de rand van het centrum van Almere, op loopafstand van het centraal station, vlakbij de A6 en omringd door groen, wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een bruisende ICT hub. Ondernemers met een focus op ICT profiteren hier van een combinatie van datacenter faciliteiten, werkruimte en de voordelen van een ICT community. De community wordt gezien als een ecosysteem waarbij ondernemers, en ook onderwijs, met elkaar verbonden zijn en elkaar inspireren. Hoe meer deelnemers, hoe meer expertise en hoe groter het effect in termen van groei en innovatie. 

Ontdek meer
Jonge starters in Almere

Easy FM 'Tech & Innovatie'

Elke maandag praat Ronald ter Voert je bij over ondernemen op het snijvlak van technologie en innovatie in het talkradioprogramma ‘Tech & Innovatie’. Iedere week zijn 2 ondernemers te gast die met hem in gesprek gaan. Te beluisteren via onder meer het EASY FM platform, je favoriete podcast-app of kijk onder meer mee via de vodcast op deze website!

 

Meer informatie
Tech en innovatie almere

Terugkijken - Bekijk hier de meeste recente events en uitzendingen terug.

Waarom Almere?

Almere is de stad van mogelijkheden en koploper op het gebied van innovatie, duurzaamheid en circulaire economie. In het voorjaar van 2019 is Almere benoemd tot MKB vriendelijkste stad van Nederland! Daarnaast is de combinatie van de goede bereikbaarheid en aantrekkelijke kavelprijzen voor veel ondernemers een reden om in Almere te vestigen.

Lees meer
Almere skyline by night

Neem contact op

Neem contact op met Gemeente Almere voor vragen en opmerkingen op het gebied van ICT & Tech. Dit doe je door het formulier in te vullen. 

Naar het formulier