Ben je op zoek naar een bedrijfsruimte in Almere? Almere biedt bedrijven vestigingsmogelijkheden om te ondernemen onder de rook van Amsterdam in een stad waar innovatie en durf eerder norm dan uitzondering is. Almere is de stad van mogelijkheden en koploper op het gebied van innovatie, duurzaamheid en circulaire economie. In het voorjaar van 2019 is Almere benoemd tot MKB vriendelijkste stad van Nederland!

Almere heeft veel bedrijventerreinen, waarvan de helft bouwkavels beschikbaar heeft. Wil je jouw eigen bedrijfsruimte in Almere bouwen of wil je investeren in vastgoed? Bekijk de beschikbare bouwkavels.

Almere is een jonge stad die verrast. Een stad waar experimenteren en ruimte grote waarden zijn. Ruimte om (zelf) te bouwen, te wonen, te studeren en te recreëren. Bovendien is Almere een ondernemende en innovatieve stad: al meer dan 16.700 bedrijven en instellingen hebben zich gevestigd in Almere. Vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid is Almere uitermate geschikt voor de (inter)nationale afzetmarkt.

Vestigingsvoordelen

 • Beste glasvezel infrastructuur van Nederland
 • ​Internationale scholen aanwezig
 • Goed opgeleid arbeidspotentieel
 • Wonen in een stad tussen bossen, stranden en meren
 • Excellent gastheerschap
 • Uitstekende bereikbaarheid
 • Aantrekkelijke grondprijzen
 • Actieve ondernemersverenigingen
 • Dichtbij Schiphol en Lelystad Airport
 • Aanbod in alle milieucategorieën
 • Uitstekend openbaar vervoersnetwerk
 • Bedrijfsruimte beschikbaar met aanbiedingen op maat

Tussen Schiphol Airport en Lelystad Airport

In 30 minuten ben je op Schiphol Airport en Lelystad Airport. Vergaderen en overnachten kan ook prima in Almere. Almere telt ruim 600 hotelkamers in moderne hotels met vergaderaccommodatie. Met een bedrijfsruimte in Almere ben je dus verzekerd dat jouw bedrijf goed bereikbaar is. 

Metropoolregio Amsterdam

Almere maakt deel uit van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en is na Amsterdam de grootste stad in de MRA. De MRA beschikt onder meer over twee luchthavens, zeehavens, het financiële centrum van Nederland en het internet-knooppunt AMSIX.

De MRA behoort tot de Europese top vijf van economisch sterke regio’s. Prioriteit heeft het aanjagen van de economie, het verbeteren van de bereikbaarheid en het bouwen van woningen.

Op economisch gebied wil de Metropoolregio Amsterdam een voortrekkersrol vervullen in de kennis- en circulaire economie. Duurzaamheid staat eveneens hoog op de actielijst. Hetzelfde geldt voor het versterken van de landschappelijke elementen, met aandacht voor het uitbreiden van zowel de recreatiemogelijkheden als de natuurbeleving.

Bedrijvenpark Stichtsekant maakt onderdeel uit van de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde die onlangs tot 1e Logistieke Hotspot van de MRA is verkozen.

Meer info is te vinden op www.metropoolregioamsterdam.nl.

Ideale bereikbaarheid en centrale ligging

Vanwege de centrale ligging en aansluiting op de belangrijkste wegen is Almere de ideale vestigingslocatie voor jouw bedrijf:

 • Naast A6 met aansluiting op A27 en dichtbij A1.
 • Binnen 30 minuten ben je op Schiphol Airport en Lelystad Airport.
 • Dichtbij Amsterdam, Het Gooi en Utrecht.
 • Zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer.
 • Ruime opzet met parkeermogelijkheden en logistieke wendbaarheid.
Almere is goed bereikbaar met de auto door de goede aansluiting aan het grote wegennetwerk.

Aantrekkelijke kavelprijzen

De prijzen van bouwkavels in en rondom Amsterdam zijn aanzienlijk hoger dan in Almere. Dit komt mede door de toenemende schaarste van bedrijventerreinen in Amsterdam. Almere heeft een gunstig vestigingsbeleid met aantrekkelijke tarieven voor bouwkavels. Dit is één van de vele redenen om jouw bedrijfspand in Almere te bouwen. Tenslotte ben je met een kleine 30 minuten reizen al in Amsterdam!

8ste stad van Nederland

Inmiddels is Almere gegroeid tot een stad met 200.000 inwoners en is daarmee de achtste stad van Nederland. Voor de komende jaren heeft Almere nog grote ambities. De stad gaat een kwaliteitssprong maken en met de bouw van nog zo’n 60.000 nieuwe woningen is Almere in 2030 de vijfde stad van Nederland. Een groene, duurzame en levendige stad.

Een ander speerpunt is het stimuleren van economische ontwikkeling vanwege de unieke positie van Almere in de regio. De noordvleugel van de randstad (waar Almere deel van uitmaakt) blijft onverminderd belangrijk voor Nederland. Daarom werkt Almere, samen met Amsterdam en regionale partners, aan de versterking hiervan.

Arbeidspotentieel

Er is een divers aanbod van basisscholen, evenals middelbare scholen. Kinderen kunnen er hun talenten ontwikkelen: tweetalig onderwijs, combinatie leren met sport, muziek en theater: van alles is mogelijk. Om te studeren hoeven Almeerders hun stad niet te verlaten. Windesheim en Aeres Hogeschool Almere bieden uitdagende hbo-opleidingen. Er zijn bovendien twee internationale scholen in Almere.

Bouwkavels beschikbaar

Almere is een jonge en groeiende stad en biedt tal van mogelijkheden voor ondernemen. In totaal zijn er 29 bedrijventerreinen waarvan de helft nog bedrijfsruimte beschikbaar heeft. Het is dus ook mogelijk om jouw eigen bedrijfspand te bouwen.

De betaalbare grondprijzen en het gunstige vestigingsbeleid maken het interessant om te bouwen in Almere. Bekijk nu het aanbod.

Ondernemers

Mikel Pouw, directeur-eigenaar van Nice to Meat en andere ondernemers, vertellen waarom zij voor Almere hebben gekozen.

Bekijk alle ondernemers

Bedrijfsruimte kopen of huren

Ook dan is Almere de beste locatie om je bedrijf te vestigen. De bestaande kantoor- en bedrijfspanden zijn -gezien de jonge gemeente- relatief nieuw en daardoor in topconditie. Dat geldt ook voor de bedrijventerreinen. Bekijk daarom ook eens de mogelijkheden van bestaand vastgoed.