Royal A-ware

Royal A-ware is een oer-Hollands familiebedrijf gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas. Ook produceert en verpakt Royal A-ware dagverse zuivel en room. Meer dan 1.200 medewerkers verdeeld over bijna 20 vestigingen in Nederland en België zetten zich dagelijks in om klanten wereldwijd te voorzien van de beste foodproducten.

Het hoofdkantoor en rijpings- verpakkingsbedrijf van Royal A-ware zijn gevestigd in Almere. Bij het verpakkingsbedrijf werken 400 mensen aan het rijpen, versnijden en verpakken van kaas. In het pakhuis kan meer dan vijf miljoen kilogram kaas worden gerijpt. De kaas wordt vervolgens versneden in stukken of plakken of geraspt en daarna verpakt. De locatie is in 2015 in gebruik genomen. Remi den Broeder, Manager Operations A-ware Packaging & Ripening, vertelt dat een bestaand gebouw geschikt is gemaakt voor het rijpen en verpakken van kaas. Bij deze verbouwing is ook geïnvesteerd in verduurzamen van het gebouw door onder meer de  installatie van LED verlichting en extra isolatie.

Royal A-ware heeft zich in Almere gevestigd vanwege de centrale ligging in het centrum van logistiek Nederland. Voorheen werd kaas verpakt in Zeewolde. Den Broeder: “Doordat we ons nieuwe verpakkingsbedrijf in Almere hebben geopend, konden de medewerkers met ons meeverhuizen. Zo blijft kennis en ervaring behouden.” In Zeewolde staat nog een pakhuis van Royal A-ware.

Royal A-ware heeft een historie van meer dan 125 jaar. Het familiebedrijf is ontstaan uit de bedrijven van de familie Bouter en Anker. In 1890 startte de familie Bouter met de handel in kaas. De familie Anker begon in 1963 met de verkoop van kaas op de markt. In 2010 zijn de familiebedrijven gefuseerd. In 2015 heeft Royal A-ware het predicaat Koninklijk ontvangen.

Meer informatie: www.royal-aware.com

 

Stichtsekant

Pluspunten

  • Centrale ligging in Nederland
  • Mogelijkheid tot zelf bouwen
  • Geschikte locatie voor medewerkers

Lees meer over Stichtsekant en bekijk welke bouwkavels nog beschikbaar zijn.

Lees meer