Coronavirus en Startups & Scaleups

Corona

Zit je in zwaar weer of dreigt jouw onderneming in zwaar weer te komen? Hieronder vind je diverse regelingen en programma's die jou kunnen helpen.

CORONA-OVERBRUGGINGSLENING

Vanwege het groot aantal aanvragen is er landelijk 300 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor de Corona-Overbruggingslening (COL). Startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers kunnen deze kredietregeling aanvragen via Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROMS). Het gaat om bedrijven die overwegend met extern eigen vermogen gefinancierd zijn.

De Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) gaan de overbruggingsleningen op verzoek van het kabinet onder gunstige condities verstrekken. De bedragen van de leningen variëren tussen de €50.000,- en €2 miljoen.

HORIZON neemt de aanvragen voor Almere/Flevoland in behandeling. Ga naar deze website voor meer informatie en het indienen van jouw aanvraag.

CORONA IMPACT SCAN EN CORONA REBUILD PROGRAMMA

Voor Flevolandse bedrijven die in zwaar weer zijn of dreigen te komen door de coronacrisis biedt Horizon Flevoland, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Flevoland, in samenwerking met de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) de Corona Impact Scan (CIS) en het Corona Rebuild Programma (CRP) aan.

Met behulp van de Corona Impact Scan (CIS) kun je als ondernemer inzicht krijgen in de hoeveelheid geld die jouw bedrijf per maand verliest en de levensduur van jouw bedrijf zonder nieuwe financiering. 

De Corona Impact Scan is ook beschikbaar voor ondernemers die geen interesse hebben in het Corona Rebuild Programma.

Het Corona Rebuild Programma is een intensief online programma waarin ondernemers onder begeleiding zelf aan de slag gaan om inzicht te krijgen in de bedreigingen én kansen die door de crisis ontstaan en wat dat betekent voor het businessmodel van de onderneming. 

Steun voor de Almeerse Cultuursector

Ben je actief als creatieve startup binnen de cultuursector? Dan is deze informatie relevant voor jou! De cultuursector is de afgelopen tijd hard geraakt door de Covid19 crisis en de bijhorende maatregelen die door het kabinet zijn genomen. Daarom heeft Cultuurfonds Almere een tweede coronaimpuls aangekondigd. Dankzij een rijksbijdrage van 1,4 miljoen kunnen het Cultuurfonds Almere en de gemeente Almere samen de lokale cultuursector ondersteunen. Bekijk wat het cultuurfonds voor jou zou kunnen betekenen via deze link.

Overheid - Wat doet de overheid om ondernemers te helpen?

Het kabinet heeft een steunpakket voor mkb-ondernemers, zzp’ers en grootbedrijven in 2020 aangekondigd. Het steunpakket moet ervoor zorgen dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen en biedt zelfstandigen een overbrugging. Ook zijn er mogelijkheden om te zorgen dat het geld in de bedrijven blijft.

Op de website van de Rijksoverheid vind je een overzicht van alle nieuwe maatregelen voor het behoud van banen en voor de economie. Op de website van de gemeente Almere kun je meer lezen over de regelingen binnen Almere.

KVK Corona loket

De impact van de coronacrisis is groot voor Nederlandse ondernemers. Er is een noodsteunpakket om bedrijven te ondersteunen. Dagelijks bellen ondernemers het KVK Coronaloket met vragen over o.a. regelingen, maatregelen en financieringsmogelijkheden. Op de website van de KvK vind je alle informatie over de steunmaatregelen.