Startup Hero in Beeld: Anthony Syams over COTIT

COTIT is een van de startups die deelneemt aan de Startup Hero Journey. UPALMERE! vroeg Anthony Syams naar het verhaal achter COTIT. 

Kennis en ervaring gerijpt door tijd, vormen ideeën en oplossingen richting de toekomst

Toen ik mijzelf inschreef als zelfstandige ondernemer in 2016, had ik geen duidelijk idee wat ik wilde gaan doen. Maar ik voelde wel dat er genoeg issues zijn in de wereld waar ik mijzelf dienstbaar voor zou kunnen opstellen. 

Na 15 jaar grotendeels te hebben gewerkt binnen verschillende internationale Tech bedrijven, waarbij ik mooie persoonlijke groei heb mogen realiseren viel het mij op dat technologie behoorlijke sprongen had gemaakt in al die tijd. Dit dreef mij om technologie nog beter te willen begrijpen. 

In mijn journey waarin ik steeds meer leerde over de ins en outs van het ontstaan en het gebruik van verschillende vernieuwende technologische toepassingen, werd steeds meer duidelijk dat de snelle ontwikkelingen vele inefficiënties met zich meebrengt. Terwijl dat er juist veel potentie aanwezig is om de verschillende problemen in de wereld te verhelpen met behulp van technologie. 

Samen met gelijkgestemde Fabion Baromeo besloten wij om COTIT in leven te roepen, met als doel impact te maken door alle bestaande en nieuwe technologieën een gelijke grond te bieden, zodat systemen optimaal samen kunnen werken en data efficiënter kan worden ingezet voor verbetering van ons bestaan.

Van Standalone principe naar een Geïntegreerde wereld

Diversiteit, verbinding en bewustzijn zijn de drie key componenten van ons bedrijfscultuur, dit stroomt door in hoe wij producten inrichten, relaties bouwen, etc. 
Het is niet lastig te erkennen dat een geïntegreerde wereld veel efficiënter, duurzamer en vooruitstrevender werkt. Internet, transport infrastructuren, economieën en tal van voorbeelden in onze wereld die bewijzen dat deze kunnen floreren door goede integraties. 

Zo geloven wij dat ook software, hardware, data, kortom technologie beter zal moeten integreren met elkaar en met dagelijkse zaken daaromheen die plaatsvinden, zoals in de supply chain, productieverwerkingen en de zakelijke operatie. Dit is waar COTIT 360° allemaal om draait, het connecten van systemen, data en oplossingen om 360° traceerbaarheid te bieden binnen elke operatie in welke industrie dan ook.

Up Up we Go

Wanneer je een bestemming najaagt, dan zul je zien op je route dat er gelijkgestemden dezelfde kant op aan het gaan zijn. Zo zijn we dankbaar en verheugd, dat wij UPALMERE! op ons pad hebben mogen vinden. Het is mooi om te zien, dat de ambities die wij als bedrijf dragen, ook te vinden zijn in de gemeente Almere. 

Dankzij de betrokkenheid en de gemaakte verbindingen door UPALMERE! hebben wij mooie kansen mogen benutten zoals handelsmissies naar Web Summit, Lissabon, Vivatech, Parijs, Smart City Expo, Barcelona en hebben we mooie relaties mogen vormen met Almeerse bedrijven en organisaties die graag helpen met het behalen van de doelstellingen die je als bedrijf hebt. 

Wij kijken met volle overtuiging uit naar onvoorstelbare ontwikkelingen, mooie ervaringen en een steeds positief groeiende omgeving. En wij zijn trots dat we dit vanuit de ambitieuze en groeiende gemeente Almere mogen doen.