Startup Hero in beeld: Lars en David over Mojo Maté

Het team van UPALMERE! is trots op de Almeerse startup Mojo Mate van de jeugdvrienden Lars van Kranenburg (26) en David Damman (26). Hun kleurrijke, natuurlijke maté drankjes zijn vanaf nu verkrijgbaar alle Albert Heijns en de To Go winkels in Nederland en België.

De vrienden ontdekken maté twee jaar geleden, tijdens het backpacken door Zuid-Amerika. Waar in Europa een koffie-cultuur heerst, wordt er in Argentinië en Brazilië voornamelijk yerba maté thee gedronken. Ook in Europa groeit de populariteit van maté al een tijdje, door de unieke smaak en natuurlijke boost die je er van krijgt. Mojo Maté wil deze trend ook in ons land voortzetten.  

Het avontuur begint na het ontdekken van maté tijdens het backpacken in Argentinië. De jongens raken geïnspireerd en besluiten wat maté mee naar Nederland te nemen. Na een periode van experimenteren, ontwikkelen ze de receptuur voor hun maté drankjes. In maart 2022 vullen ze de eerste drankjes met de hand bij een lokale craft brouwerij in Zaandam. Hier werken ze, ondersteund door vrienden, dagen lang in de fabriek. Van 8.00 tot 20.00 wordt elke fles - stuk voor stuk - door de machine gehaald, gelabeld en gedopt. Elke Mojo Maté gaat minstens 5 keer door iemands handen voordat ze in een doos belanden. Na een dag hard werken hebben ze 3.000 flesjes, klaar voor de verkoop. Met een koeltas over de schouder, stappen ze bij trendy horeca in de Randstad binnen. Al snel begint het balletje te rollen. De samenwerking met Albert Heijn is dan ook een belangrijke mijlpaal voor de startup, waarmee ze heel Nederland kennis willen laten maken met hun maté. 

UPALMERE! heeft het bedrijf vanaf het begin gesupport en is dan heel trots dan het in zo'n korte tijd zo snel heeft kunnen opschalen. Wil je meer weten over Mojo Mate? Neem eens een kijkje op hun website: www.mojomate.nl en neem wat flesjes mee als je boodschappen doet. Wij vinden het heerlijk!