Petra Claessen tijdens RvO missie

De BTG is een bedrijfsvereniging gericht op de ICT en Telecom sector in Nederland en behartigd de belangen van deze organisatie bij de overheid. Petra Claessen, directeur van de BTG en TGG, werkt nauw samen met de Gemeente Almere en de Floriade en helpt hun met het uitbouwen van het netwerk regionale en landelijk, van innovatieve partners.

Claessen investeert daarnaast ook veel in de ontwikkeling van duurzame toepassingen vanuit haar CSR (corporate social responsibility) en is een belangrijke drijfveer achter deze missie geweest. Ook staat ze stil bij de BTG Stack, een ‘open’ architectuur van digitale toepassingen voor steden. Op 14 juni vond een Europese (digitale) missie plaats, die de RvO samen organiseerde met de Gemeente Almere, de Floriade, Amsterdam Trade & Innovate, Amsterdam Smart City en de BTG. De missie had als doel om te bespreken hoe steden in 2030 de doelstelling halen om klimaat neutraal te zijn en de wijze waarop ICT en technologie daar een rol in speelt.

O.a. Jeannine Peek (boegbeeld Topsector ICT) en Hans Bakker (CEO van de Floriade) en Geert-Jan Put werden geïnterviewd. Kijk hier naar het interview met Petra Claessen en Danny Frietman (kwartiermaker ICT & Tech cluster Almere! (In het Engels). 

Volg ons op LinkedIn voor updates en meer interviews.