Winnaars Ondernemersprijzen 2021 bekend

Tijdens de Dag van de Ondernemers, op 19 november, werden de winnaars van de twee Almeerse ondernemersprjizen bekendgemaakt. Startend bedrijf Beesha won de titel 'Starter van het Jaar' en aan Jim van der Wardt van de Makers van Almere werd de Bruggenbouwer Award uitgereikt. Wethouder Maaike Veeningen was aanwezig om de prijzen te overhandigen aan de winnaars. 

Makers van Almere
De Bruggenbouwer Award is de prijs voor de onderneming die de samenwerking met andere ondernemers en de gemeente in de stad aangaat, zonder winstoogmerk. Jim van der Wardt, oprichter van Makers van Almere, liet bij zijn nominatie weten: “Ik vind het heerlijk om dingen te maken en nog leuker om dingen samen te maken met anderen. Zo kwam ik op het idee om in kaart te brengen wie de ontwerpers en makers in Almere zijn en wat ze maken. Zo ontstond Makers van Almere. Zo word ik regelmatig gevraagd om mensen te koppelen aan een initiatief of een opdracht en dat doe ik graag. Naast Makers van Almere heb ik ook aan de wieg gestaan van Broedplaats De Steiger en zit ik in het bestuur van Stichting Circuloco. Circuloco is eerst een paviljoen op de Floriade en daarna een Circulaire Hub op De Steiger. In Circuloco laten we met zoveel mogelijk lokale makers zien hoe je duurzamer kan leven. Ik loop over van de ideeën en die deel ik graag. Zo werd ik bijvoorbeeld programmamaker bij Strandlab, doordat ik een leuk idee had voor een reeks van 4 fashion workshops.’’

Beesha
De prijs starter van het jaar 2021 is een nieuwe prijs. De gemeente vindt het belangrijk om ook de starters in de stad een podium te bieden en bij te dragen aan meer zichtbaarheid van deze groep ondernemers. De prijs is dit jaar gegaan naar Beesha, een jong bedrijf dat gevestigd is in Almere. Zij zijn in 2019 gestart met het ontwikkelen van een Shampoo Bar. Dit is een plasticvrij alternatief voor shampoo in een fles. Beter voor het milieu en je haar, handgemaakt in onze eigen zeperij. Zij proberen alle processen zero-waste in te richten, dit houdt in reductie van afval en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Over elk ingrediënt is nagedacht. Waar komt het vandaan, is het microplasticvrij, dierproefvrij, sulfaat en siliconenvrij. De bars verkopen zij via hun eigen webshop en daarnaast hebben ze verschillende verkooppunten verspreid in heel Nederland.

Dag van de Ondernemer
Almeerse ondernemers stonden op 19 november centraal tijdens de Dag van de Ondernemer, georganiseerd door de gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere. Tijdens een aangepaste bijeenkomst werden de winnaars in het zonnetje gezet.

Fotografie: Maarten Feenstra