Almere groeit de komende jaren door naar 350.000 inwoners. Daarom ondergaat de binnenstad een flinke metamorfose. Met meer woningen, (informele) werklocaties, groen en culturele en maatschappelijke voorzieningen wordt Almere Centrum bruisender en nog aantrekkelijker. Ondernemers profiteren mee van deze ontwikkelingen, zegt Wolter Tjeenk Willink, oprichter en CEO van digital mediabureau Traffic Builders. Zijn bedrijf is gevestigd op de dertigste verdieping van het 120 meter hoge World Trade Center Almere en biedt een fenomenaal uitzicht over de stad en de verre omgeving. “Als mediabureau is het
bijna een no-go om niet in Amsterdam te zitten. Toch heb ik nog geen moment overwogen om uit Almere te vertrekken.”

“Op mijn 19e, ik zat in het voorlaatste jaar van mijn studie Commerciële Economie, richtte ik Traffic Builders op, vanaf de zolderkamer van mijn ouderlijk huis in Almere. In de beginperiode lag de focus vooral op zoekmachinemarketing en webanalytics. Nu, bijna twintig jaar later, zijn we een ‘full funnel digital marketingbureau’. Daarmee bedoelen we dat we voor alle fasen van de klantreis – het traject dat een klant doorloopt als hij een product gaat kopen – meerdere expertises in huis hebben om de doelgroep van onze opdrachtgever effectief te kunnen bereiken.

Maximaal toegevoegde waarde

Die klantreis, ook wel ‘customer journey’, vindt tegenwoordig grotendeels online plaats. Wij hebben voor elke fase een aantal kanalen gekozen waarin we uitblinken en waarin we maximale toegevoegde waarde kunnen leveren. Denk aan zoekmachinemarketing, social media, display advertising en contentmarketing. Daarnaast zijn we sterk in digital analytics. Uniek is dat we via ons andere bedrijf, Traffic Builders People, organisaties ook helpen om in eigen huis kennis op te bouwen van digital marketing.

Onderneming van het jaar

Momenteel hebben we bijna zeventig mensen in dienst en zijn we een van de grotere onafhankelijke bureaus van Nederland. In 2017 zijn we Almeerse Onderneming van het jaar geworden. Dat heeft vooral gezorgd voor een uitbreiding van ons lokale netwerk. De laatste jaren ben ik ook bewuster maatschappelijk gaan ondernemen, wat voor mij vooral betekent: meer doen voor je stad en de omgeving. Zo zit ik in de
Raad van Advies van Almere City FC en in de  Raad van Toezicht van Stichting Stad & Natuur. Het is mooi om zo een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan Almere.

Als ondernemer profiteren wij mee van de ontwikkelingen in het stadscentrum

Wolter Tjeenk-Willink, directeur Traffic Builders

Ideale ligging

Wij zitten hier prima. Niet in de laatste plaats vanwege de huurprijzen, die in Almere nog altijd een stuk aantrekkelijker zijn dan in Amsterdam. Bovendien is de ligging ideaal. Het WTC bevindt zich vlak naast station Almere Centrum. Met de trein zit je in 25 minuten in Amsterdam, Utrecht kost iets meer dan een halfuurtje. En dankzij de verbreding van de A6 is ook de bereikbaarheid over de weg aanzienlijk verbeterd.”

Metamorfose

Het centrum van Almere ondergaat de komende jaren een flinke metamorfose. De stationsomgeving wordt dé entree van de stad: sfeervol, uitnodigend en met voldoende capaciteit en voorzieningen voor het groeiend aantal reizigers, zowel uit de stad, de regio als ver daarbuiten. De werkzaamheden voor de vernieuwing van het station en omgeving zijn begonnen en de gemeente werkt nu verder aan de ontwikkeling
van het Stationskwartier, het grotere gebied om het station. Er worden woningen gerealiseerd voor studenten, starters, senioren en gezinnen en er komen nieuwe voorzieningen op het gebied van sport, cultuur, entertainment en horeca. Ook is het Stationskwartier een goede locatie voor de toekomstige ontwikkeling van een studentencampus.

Meer nieuws