Pand Flamco bijna klaar

Het nieuwe, duurzame bedrijfspand van Flamco op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere is bijna klaar. Het bedrijf verhuist uit Bunschoten en brengt in Almere vier locaties onder één dak. Het bedrijf verhuist naar Almere omdat er daar nog genoeg ruimte is om door te kunnen groeien.

Flamco is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van onderdelen voor verwarmingen, airconditioning en ventilatie. Het nieuwe pand in Almere is genomineerd voor een duurzaamheidsprijs van BREEAM. Een organisatie die zich in Europa bezighoudt met een duurzaamheidskeurmerk voor duurzame gebouwen met minimale milieu-impact.

Flamco levert oplossingen voor energiezuinige installaties, daarom vond het bedrijf het belangrijk dat het gebouw ook duurzaam was. "Dus zo gebruiken we de warmte die vrijkomt bij de productie voor de verwarming van het kantoor en wordt met zonnepanelen de stroom opgewekt", aldus Diem Kemper van Flamco.

Trainen van installateurs
Het nieuwe gebouw bestaat uit meerdere onderdelen. Een distributiecentrum voor de Europese bestellingen, een grote productiehal, kantoren op het terrein en een academie waar installateurs worden getraind. Eind deze maand rollen de eerste producten van de band en worden verstuurd aan zo'n zeventig landen wereldwijd.

Video
Bekijk nu ook de video van Omroep Flevoland.