Nederlandse missie naar de grootste Smart City beurs start vanuit Almere en de Floriade

Op woensdag 27 oktober is de kick-off van de Nederlandse missie naar de grootste Smart City beurs in Europa. Deze beurs zal plaatsvinden van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 november in Barcelona. Deze missie is georganiseerd door de RvO (Rijksdienst voor Ondernemers), de NBSO en een kopgroep van steden uit Nederland, waaronder Almere.

Tijdens de Smart City Expo beurs wordt Nederland vertegenwoordigd op een paviljoen en aan de hand van thema’s ingedeeld. De organisatie van dit paviljoen is in handen van de BTG, in nauwe samenwerking met Amsterdam Smart City en de Future City Foundation. 

Agenda

  • Dinsdag 16 en woensdag 17 november (ochtend): Duurzame bouw en energie
  • Dinsdag 16 november (middag) : Slimme en groene mobiliteit
  • Woensdag 17 november (middag): Digitale infrastructuur en veiligheid
  • Donderdag 18 november (ochtend): Startup pitch event ‘Smart Solutions for the SDG’s’

Tijdens de kick-off op woensdag 27 oktober zullen de trackleads in gesprek gaan met alle deelnemers over de kansen van deze missie. 

Deelnemende bedrijven uit het MKB ICT cluster van Almere zijn: Red Data, Pixelthis, Dare-IT, Nalta, Innofactory, ROC Flevoland, MCA en Ultimum. Burgemeester Weerwind en wethouder Dortmans zijn missieleider van de groep van 120 deelnemers uit Nederland. De Almeerse deelname is programmatisch en inhoudelijk vormgegeven door Danny Frietman, kwartiermaker ICT & Tech cluster Almere in nauwe samenwerking met Brian Benjamin, Programma Manager Digitale Stad Almere.