Eerste paal Zorgbakkerij Oosterwold

Foto: Almere Deze Week

In Oosterwold is op 28 april 2021 de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand van de Zorgbakkerij Almere. De officiële handeling werd verricht door wethouder Maaike Veeningen, in het bijzijn van Mettin Bildirici van de stichting Zorgbakkerij Almere.

Zorgbakkerij Almere is een initiatief van banketbakkerij Schep en biedt sinds 2018 arbeidsmatige en belevingsgerichte dagbesteding aan jonge mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. In de afgelopen jaren is toegewerkt naar uitbreiding. Eind dit jaar verhuist Zorgbakkerij Almere naar de nieuwe locatie aan de Ban Zhoaweg in Oosterwold. Naast het huidige bakkerswerk komen er nieuwe dagbestedingsactiviteiten bij. Zo komt er een café met een theetuin, waar mensen het zelfgebakken brood, gebak of een versbereid schepijsje kunnen komen proeven. Een andere activiteit is de Tuingroep die in het voedselbos gaat werken.

"De Zorgbakkerij wordt zeer gewaardeerd", benadrukt Maaike Veeningen. "Het is een mooie toevoeging voor onze stad, maar ook voor Oosterwold. Dit wordt een prachtige plek waar iedereen straks de ruimte krijgt om zich te kunnen ontwikkelen en waar jullie mooie dingen kunnen gaan doen."

Sponsor het voedselbos
Deze maand wordt gestart met het aanplanten van de eerste fruit- en notenbomen voor het voedselbos. Daarvoor zoekt Zorgbakkerij Almere mensen die een financiële bijdrage willen doneren. Sponseren kan via gofundme.com.

Meer informatie: www.zorgbakkerijalmere.nl

Bron: www.almeredezeweek.nl