DHL klimaat neutrale cityhubs

Gasloos, bedekt met zonnepanelen en een elektrische vloot aan DHL-bussen en kleine voertuigen, zo gaan de 26 nieuwe vestigingen in Almere eruit zien. DHL is druk bezig met uitbreiden en zijn nu ook in Almere klimaat neutraal begonnen met het inslaan van een groene heipaal. 

In 2023 zullen alle 26 gloednieuwe cityhubs klaar voor gebruik zijn en zullen dan dagelijks 90 routes rijden langs huishoudens, bedrijven en winkels. Naast dat het gebouw zelf erg klimaat neutraal zal zijn, zegt DHL dat ze uiterlijk in 2025 helemaal uitstootvrij gaan bezorgen met een wagenpark vol elektrische bussen. 

En al zullen er veel nieuwe cityhubs bij komen voor Almere, denk maar niet dat ze het rustig hebben. Er zullen gemiddeld 90 ritten per dag, per cityhub gereden worden. 60 overdag en 30 in de avond. Dit zullen korte ritten zijn van 100 tot 200 adressen. Deze korte routes geven ook ruimte voor het bezorgen met niet alleen bussen, maar ook met cargo-fietsen en andere kleine voertuigen. 

Recent nog breidde DHL zijn wagenpark uit met 500 bussen. Hiermee hebben ze nu de grootste elektrische bezorgvloot van Nederland. Deze investering maakt daarnaast deel uit van een in totaal 350 miljoen euro programma. 

Bron: www.dhlparcel.nl