In de korte bestaansgeschiedenis van Almere is de verkiezing van de Onderneming van het Jaar inmiddels een echte traditie. Al ruim dertig jaar wordt deze hoogste onderscheiding in het Almeerse bedrijfsleven uitgereikt. Dit jaar sleepte elektrotechnisch installatiebedrijf Breedveld & Schröder de felbegeerde titel in de wacht. De jury prijsde het 125-jarige bedrijf onder meer vanwege het feit dat het “oude kennis weet te combineren met de nieuwste technieken”. Wat anno 2021 een must is, stelt directeur Robin Marsé. “Innoveren zit in ons DNA.”

“De geschiedenis van ons bedrijf voert terug naar 1896,” vertelt Marsé. “In dat jaar startten de heren Breedveld en Schröder in Amsterdam een onderneming in elektrotechniek. In de loop der tijd ontwikkelde het bedrijf zich tot technisch aannemer die thuis is in zowel de aanleg als het onderhoud van elektrotechnische installaties. Sinds 1998 mogen we ons Hofleverancier noemen. Om voor dat predicaat in aanmerking te komen, is het allang geen vereiste meer om ook daadwerkelijk voor het Hof te werken, maar wij zijn er bijzonder trots op dat we dat al jaren wél mogen doen.

Het roer om

In 1989 nam mijn vader Hans het bedrijf over. Ik was vijf jaar oud en Breedveld & Schröder maakt dus al vanaf mijn jeugd een belangrijk deel uit van mijn leven. Uiteindelijk koos ik toch voor een andere richting: ik volgde de opleiding tot piloot en heb met veel plezier een aantal jaren gevlogen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In 2012 gooide ik het roer om en vroeg ik mijn vader of ik tot het bedrijf mocht toetreden. Inmiddels heb ik de algemene leiding van hem overgenomen, maar mijn vader is nog steeds betrokken. Hij is altijd bezig met innovaties: kijken wat we morgen anders of beter kunnen doen.

Zo zijn we een paar jaar geleden in de markt voor zonnepanelen gestapt, omdat veel van onze klanten daarom vroegen. We ontdekten algauw dat lang niet elke dakconstructie sterk genoeg is voor een standaard oplossing. Na lang zoeken vond mijn vader een alternatief in de vorm van zonnepanelen die je gewoon op bitumen kunt plakken. Ook in elektrisch vervoer zagen wij kansen. We hebben onze elektrotechnici opgeleid in het vak en momenteel beheren we 3,5 duizend laadpalen in de openbare ruimte. Innoveren zit echt in het DNA van ons bedrijf. Wij kijken continu hoe we nieuwe technieken kunnen koppelen aan bestaande toepassingen. Daardoor lopen we altijd voorop in de markt.

Wij stimuleren onze medewerkers om continu het beste uit zichzelf te halen

Robin Marsé, Directeur Breedveld & Schröder

Een leven lang leren

De techniek verandert zo snel, dat een leven lang leren noodzakelijk is. Daarom sporen wij onze medewerkers nadrukkelijk aan om zich te blijven ontwikkelen. Ook verzorgen we regelmatig intern workshops en trainingen. Zo stimuleren we onze mensen om continu het beste uit zichzelf te halen. Sinds 2001 zijn we gevestigd in Almere. We konden er een gloednieuw pand bouwen, met voldoende ruimte om verder te groeien.

In eerste instantie stonden veel van onze Amsterdamse medewerkers niet bepaald te juichen. Totdat ze erachter kwamen dat ze vaak net zo snel in Almere waren als aan de andere kant van Amsterdam. Iedereen was dan ook snel overstag. De groei die ons bedrijf heeft doorgemaakt, is ook goed voor de regio. Tegenwoordig hebben we ook veel mensen uit Almere en Lelystad in dienst.

Maatschappelijk betrokken

Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en de verbinding te zoeken met het Almeerse bedrijfsleven. We zijn bijvoorbeeld shirtsponsor van Almere City FC in de derde periode van het seizoen. Met medewerking van Rabobank Almere hebben we onlangs het pand van een van de andere businessclubleden verduurzaamd door een combinatie van zonneen warmtepanelen op het dak te installeren. Ook met het Almeerse onderwijs hebben we goede connecties. Er lopen regelmatig stagiairs bij ons rond en veel van hen treden na hun opleiding bij ons in dienst. In 2019 zijn we zelfs verkozen tot beste technische leerbedrijf van Flevoland.”

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en interessante informatie als (potentiele) ondernemer? Volg ons op LinkedIn!

Meer nieuws - Ontdek meer wat er speelt in ondernemend Almere.