Almeers bedrijf Alfen blijft groeien

Alfen is al sinds 1983 gevestigd in Almere. Zij houden zich bezig met energietransitie in Europa, waarbij alles draait om het transformeren van de energiemix van fossiel naar koolstofvrij om de klimaatverandering te beperken. En dit doen ze goed, want ze groeien ieder jaar weer!

In 2022 is hun omzet met 76% gegroeid ten opzichte van 2021. Hun winst was in 2022 146% hoger dan in 2021 en in 2023 verwachten zij een omzet van 540 tot 600 miljoen euro. Hun innovatieve oplossingen helpen het elektriciteitsnet klaar te maken voor de toekomst, en de vraag naar hun transformatorstations, energieopslagsystemen en EV-laadapparatuur zal naar verwachting de komende tien jaar aanzienlijk stijgen.

Alfen is in 13 landen lokaal aanwezig en hebben in ongeveer 30 Europese landen hun producten geïnstalleerd. 51% van de omzet komt uit het buitenland. Constant breiden ze productiemogelijkheden en productportfolio uit. Zo hebben ze onlangs hun eerste paal geplaatst voor hun nieuwe locatie die 3 keer zo groot zal zijn dan hun huidige locatie. Bij de opening begin 2024 zal deze locatie onderdak bieden aan meer productontwikkelaars, ontwerpers, productiemedewerkers en verkopers.

Meer informatie: www.alfen.nl