Informatie over de coronacrisis

Regelingen vanuit de overheid

Het kabinet heeft een steunpakket voor mkb-ondernemers, zzp’ers en grootbedrijven aangekondigd. Het steunpakket moet ervoor zorgen dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen en biedt zelfstandigen een overbrugging. Ook zijn er mogelijkheden om te zorgen dat het geld in de bedrijven blijft.

Op de website van de Rijksoverheid vind je een overzicht van alle nieuwe maatregelen voor het behoud van banen en voor de economie.

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel heeft een loket geopend voor ondernemers met vragen: tel. 0800-2117. Dit gratis nummer is op werkdagen geopend van 08.30 tot 17.00 uur. Bij dit telefonisch loket zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Je kunt ook vragen stellen over voorraden, personeel, financiële impact en het aanvragen van werktijdverkorting. Voor meer info bekijk je het coronaloket.

Voor meer informatie kun je op de website van de gemeente Almere kijken.

Webinars Ondernemersplein

Het Ondernemersplein heeft al een aantal webinars georganiseerd omtrent het coronavirus. Bekijk ze op de website van het Ondernemersplein. Er zullen in de toekomst meerdere webinars plaatsvinden. Houd daarom deze website in de gaten.