Unet

Met de aanleg van het eerste glasvezelnetwerk binnen de gemeente in 2003 liggen de roots van UNET letterlijk in Almere. Inmiddels is Almere de meest verglaasde stad van Nederland.

UNET is gevestigd in een van de Green Capital torens op de Gooisekant in Almere. Theo de Vries, algemeen directeur van UNET, legt uit waarom ze voor deze locatie gekozen hebben: “Het pand is strategisch gelegen aan de A6, biedt voldoende mogelijkheden om door te groeien en heeft een ruime parkeergelegenheid.” Een duidelijk keuze dus. UNET heeft verschillende bedrijventerreinen in Almere volledig verglaasd, zoals de Veluwsekant, De Vaart, Hogekant, Gooisekant en Hollandsekant.

De Vries vertelt dat UNET inmiddels ook kantoren heeft in Friesland, Amsterdam en Groningen, maar dat het hoofdkantoor toch echt in Almere blijft. Ze zitten hier op het knooppunt van hun infrastructuur en hoewel ze flink groeien, ligt hun hart toch echt in Almere en Flevoland.

UNET ziet in Almere een bakermat voor nieuwe diensten en toepassingen die relevant zijn voor de zakelijke markt en waarbij glasvezel een cruciale rol speelt. De Smart City, Internet of Things, toegang naar de Cloud, Datacenterdienstverlening, Lora netwerk, wifi, straalverbindingen en 5G zijn daar allemaal concrete voorbeelden van. “Dat past bij de ambitie die we vanuit de gemeente Almere zelf ook altijd gevoeld hebben”, zegt De Vries. “Vooroplopen in innovatie en technologie die ons het leven zowel zakelijk als privé kan helpen verbeteren.”

UNET is leidend in innovatieve breedbandoplossingen en communicatiediensten voor ondernemers in Nederland. Ze bieden communicatie- en internetoplossingen over glasvezel die meegroeien met elk bedrijf.

Het bedrijf heeft als doel dat ondernemers nu en in de toekomst kunnen profiteren van de alsmaar toenemende mogelijkheden op ICT-gebied. UNET gelooft dan ook in een open netwerkmodel. Hierdoor kunnen klanten zelf kiezen hoe, hoeveel, waar en wanneer zij hun bedrijfsnetwerk willen inrichten. Uniek in Nederland is het UNET datacenter-netwerk waarin ruim 70 van de belangrijkste datacenters in Nederland direct met elkaar verbonden zijn.

UNET heeft de beschikking over een glasvezelnetwerk dat ruim 26.000 km in de Benelux omspant en toegang biedt tot alle andere nationale netwerken.

Meer informatie: www.unet.nl

 

Gooisekant

Pluspunten

  • Knooppunt infrastructuur
  • Innovatiedrang Almere merkbaar
  • Groeimogelijkheden
  • Parkeergelegenheid
  • Goede bereikbaarheid

 

Lees meer