MD3

MD3 is gevestigd op Poldervlak in Almere Buiten. Zij hebben zelf een pand ontworpen en gebouwd op dit bedrijventerrein. Directeur Marcel Duyster vertelt over het unieke ontwerp van het pand. Het pand verwijst naar het werk en de producten die MD3 maakt. Zo verwijzen de torens naar lampenkappen die al meer dan 50 jaar in de productlijn zitten. En op diverse andere plekken in en om het pand zijn producten verwerkt welke door MD3 zelf zijn gemaakt. In een van de twee grote bollen op torens is zelfs tijdens de bouw een tijdcapsule ingesloten. Het pand is in 2001 door MD3 in gebruik genomen.

MD3 is een familiebedrijf opgericht in 1964 en gespecialiseerd in de technieken Forceren en Dieptrekken welke beide spaanloze en naadloze omvormtechnieken zijn. De producten komen we tegen in ventilatie, horeca, ontluchting, verlichting, design, veiligheid, premiums en de muziekbranche.

Duyster is heel duidelijk over de reden waarom zij in Almere zijn gevestigd. “Het is altijd een droom geweest om ooit een eigen bedrijfspand te laten bouwen, maar de Gemeente Amsterdam werkte niet mee. We zaten in de Rozenstraat in het midden van de Jordaan en na een gevecht van 11 jaar zijn we uiteindelijk uitgekocht. De gemeente Amsterdam bood een piepklein onaantrekkelijk stukje grond dat geen enkele ruimte bood voor expansie in de toekomst. Snel kwam het idee om ook Gemeente Almere te benaderen. Na een plezierig en informatief gesprek twee dagen later, was de keuze snel gemaakt, MD3 gaat naar Almere!”

“De ons aangeboden grondkavel van 3.700m2 gaf ons genoeg ruimte om onze droom te verwezenlijken met uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst. Tot op de dag van vandaag hebben wij hier geen spijt van gehad en ervaren wij de momenten dat wij contact hebben met de gemeente Almere als zeer vriendelijk, behulpzaam en informatief”, aldus Duyster.

Gezien de centrale ligging van Almere in Nederland kan MD3 haar klanten in binnen- en buitenland goed bedienen en er is nog voldoende ruimte om verder te groeien. MD3 heeft naast haar eigen ambitie en wilskracht een partner gevonden in Gemeente Almere waarmee ze haar activiteiten en klantenkring nog verder uit kan breiden.

Meer informatie: www.md3.nl

 

Poldervlak

Pluspunten

  • Uitbreidingsmogelijkheden
  • Partnership Gemeente Almere
  • Gastvrij

Lees meer over Poldervlak en bekijk welke bouwkavels nog beschikbaar zijn.

Lees meer