Almeerse ondernemers op de Dutch Design Week

Vijf ondernemers die nieuwe producten maken van Almeers afval, laten hun werk zien vanaf 21 oktober op de Dutch Design Week in Eindhoven. 

Almeers afval wordt design! Sieraden uit printplaten, tassen uit bankstellen of een salontafel gemaakt van vloerdelen. Met drie werkruimtes in het Upcyclecentrum in Almere Haven biedt de gemeente Almere startende ondernemers de kans om werk te maken van upcycling. Bezoekers van het Upcyclecentrum kunnen met eigen ogen zien hoe ondernemers het 'afval' dat gebracht wordt, omvormen tot nieuwe producten.

Vijf ondernemers die gebruik hebben gemaakt van de werkruimtes, staan op de beurs onder de naam ‘Dump Design’. Samen willen zij op de Dutch Design Week laten zien dat het materiaal dat wordt ingeleverd bij een recyclingperron geen afval is, maar potentieel design. Zij tonen onder andere sierraden gemaakt van printplaten, tassen van bankstellen en een picknicktafel die is vervaardigd uit oude zeecontainers en rivierplastic

“Het is te gek dat we op deze internationale designbeurs met hergebruik en circulair design zo prominent aanwezig kunnen zijn. The future is now!”, aldus één van de ondernemers. 

Over het Upcyclecentrum

Het Upcyclecentrum in Almere Haven werd in december 2017 in gebruik genomen en is een volgende stap richting de ambitie van de gemeente Almere om een energieneutrale en afvalloze stad te worden. Niet door erover praten, maar door het te doen. Op het overdekte recyclingperron zamelen we afval in en drie in het Upcyclecentrum gevestigde ondernemers maken van oude materialen weer iets nieuws. Van expansievat naar lampenkamp, van versleten spijkerbroek naar unieke jeans en van sinaasappelschillen tot parfum.