De Green Innovation Hub is een open innovatie ecosysteem dat samenwerking tussen publiek-private partijen mogelijk maakt binnen de gemeente Almere en de provincie Flevoland. Daarbij faciliteert en stimuleert de Green Innovation Hub het versnellen en opschalen van de marktintroductie van digitaal-gedreven innovaties op strategische locaties.

Ontwikkeling en opschaling van digitaal-gedreven innovaties

Bedrijven, overheden, onderwijs en andere organisaties ontmoeten elkaar in de Green Innovation Hub. Uit de kruisbestuiving van hun verschillende ideeën en expertises ontstaat de duurzame en inclusieve leefomgeving van de toekomst. De focus ligt op de ontwikkeling en opschaling van digitaal-gedreven innovaties in de domeinen bouw, voedsel, energie, mobiliteit en inclusie. Kan jouw bedrijf of organisatie meebouwen aan een duurzame en inclusieve stad? Zoek dan aansluiting bij ons ! Er zijn drie programmalijnen: het communityprogramma, het partnerprogramma en toegang tot Open Innovatie Locaties.

Sluit je hier aan!

Minecraft Almere Pampus Challenge

Op 19 september 2023 begonnen 200 studenten van hogeschool Windesheim Flevoland met het bouwen van het stadsdeel Pampus in Minecraft. Dit project bied honderden jongeren tussen 8 en 21 jaar in Almere de kans om als architect na te denken over maatschappelijke vraagstukken. Basisschoolleerlingen en studenten gebruiken Minecraft Education Edition om hun eigen virtuele Almere Pampus te creëren. Ze worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor duurzaam, energiezuinig, en inclusief bouwen, waarbij ze leren over technologieën zoals AI, VR en robotisering. Het winnende studententeam van Windesheim mag hun concept presenteren tijdens de Smartcity Expo World Congres in Barcelona van 7 tot 9 november. Lees hier voor meer. 

Meld je aan!

Grenzen verleggen om de stad van de toekomst te bouwen

In het dynamische landschap van vandaag ligt het sleutel tot succes in samenwerking. De Green Innovation Hub gelooft sterk in de kracht van partnerschappen tussen bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen om innovatie, groei en positieve verandering te stimuleren. In een wereld waar technologie ons op unieke wijze met elkaar verbindt, illustreerde de Minecraft Almere Pampus Challenge de kracht van community’s die samenkomen om prestaties te leveren. 

Aanmelden

Foto impressie

Bekijk onze video's