Almeerse ondernemers in witgoed en energiebesparende producten gezocht

De gemeente Almere organiseert een kadokaartenproject in samenwerking met het Regionaal Energieloket en GroupCard. Bij het kadokaartenproject krijgt een groep inwoners een kadokaart om te besteden aan energiezuinig witgoed, energiebesparende producten en isolatiemateriaal. Het Regionaal Energieloket en GroupCard hebben met een aantal landelijke ketens afspraken gemaakt. We zoeken Almeerse ondernemers die ook deze producten verkopen en die onder dezelfde voorwaarden aan deze actie mee willen doen.

Hoe werkt het kadokaartenproject?
In de periode van half oktober 2022 tot zeker 1 april 2023 verspreidt de gemeente een paar duizend kadokaarten onder een selectie van Almeerders waarvan wordt verwacht dat zij moeite hebben met het betalen van de energierekening. Deze kadokaarten hebben een waarde van €440,- en kunnen gebruikt worden voor kleine energiebesparende producten, zoals LED lampen, radiatorfolie, tochtstrips etc. Of grote maatregelen zoals witgoed (wasmachines, vriezers, koelkasten). Woningeigenaren kunnen nog een extra bedrag van €440,- besteden aan grote isolatieproducten.

Lokale ondernemers gezocht 
Regionaal Energieloket en GroupCard hanteren een Open House Inkoop Systeem (OHIS) waarbij iedere lokale retailer de onderneming beschikbaar kan stellen voor het verzilveren van kadokaarten. Voor uw onderneming biedt het kans op nieuwe klanten, namelijk bewoners die hun kadokaart komen verzilveren voor de geselecteerde producten, maar ook de kans op eventuele andere aankopen.

Meedoen?
Als u meer wilt weten, kunt u terecht op de website van GroupCard. Hier staan alle documenten voor deelname. Mocht u vragen hebben over de documentatie of over het project, dan kunt u contact leggen door een e-mail te sturen naar: ohisenergiearmoede@groupcard.nl.