Gasten een onvergetelijke ervaring bieden en tegelijkertijd innovatief en duurzaam ondernemen, dat is waar het team van Thermen La Mer zich dagelijks voor inzet. 

Begin 1998 opende de luxueuze Day Spa haar deuren aan het Scoutingpad, aan de rand van het Vroege Vogelbos. Pieter en Danielle van der Horst werken er al vanaf het begin met veel plezier. In 2015 kregen ze de mogelijkheid het wellnessbedrijf over te nemen. “We vonden het belangrijk het kleinschalige karakter te behouden, maar hebben er wel ons eigen sausje over gegoten. We kozen voor een eigentijdse, warme sfeer met natuurlijke invloeden.” 

Almeerse werkgever

Het team van Thermen La Mer is heel hecht en loyaal. “We zijn ontzettend blij met onze medewerkers. Veel collega’s werken hier al erg lang”, zegt Daniëlle. “We hebben 65 medewerkers in dienst en daarnaast werken we met een aantal freelancers, en met vrijwilligers die het leuk vinden om onze saunameesters te ondersteunen bij de opgietingen.” 

Van alle medewerkers komt 85 procent uit Almere. “We zijn echt een werkgever voor de inwoners van deze stad. We leiden onze medewerkers ook zelf intern op, zodat zij de klantbeleving kunnen bieden die wij nastreven. Daarnaast leiden we ook stagiairs op.”

70.000 gasten uit het hele land

De centrale ligging van Almere maakt het gemakkelijker om mensen van heinde en ver aan te trekken. Thermen La Mer verwacht in 2024 zo’n 70.000 bezoekers te mogen ontvangen. “Dat is weliswaar minder dan we voor de coronapandemie hadden, maar het is een goed resultaat”, stelt Pieter. “50 procent van de bezoekers komt uit Almere. De overige 50 procent van onze bezoekers komt uit de regio en de rest van het land. We hebben gasten uit Groningen en Zeeland en steeds vaker weten ook toeristen Thermen La Mer te vinden.”

Altijd blijven innoveren 

Pieter en Danielle blijven innoveren en investeren. In de loop van de tijd kreeg Thermen La Mer twee grote, nieuwe Kelosauna’s, een buitenzwembad, whirlpools en een kruidensauna. Pieter: “We hebben vorig jaar een Pirts,  een Letse blokhutsauna, gebouwd en de sauna bij het dompelbad eigenhandig vervangen door een Himalaya Zoutsauna. We hebben in coronatijd veel klussen zelf gedaan. Dat heeft de band tussen de medewerkers onderling enorm versterkt.”  

De coronatijd is ook benut om het restaurant uit te breiden, vertelt Daniëlle. “Daarnaast hebben we ook het aantal behandelkamers voor massages en beautybehandelingen vergroot.” Sinds kort biedt Thermen La Mer ook cadeaukaarten en wellnessdagen voor zakelijk gebruik aan.

Duurzame toekomstplannen 

Pieter en Danielle hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. “We hebben alle gaskachels vervangen door elektrische kachels en boven op onze saunacabines PVT-zonnepanelen geplaatst, die zowel stroom als warmte afgeven. We waren hiermee zo’n beetje de eerste in de saunabranche.” 

Welke plannen heeft Thermen La Mer verder nog voor de toekomst? “We gaan in elk geval verder inzetten op duurzaamheid”, zegt Pieter. “Zo gaan we op korte termijn extra PVT-zonnepanelen plaatsen. Daarnaast we de faciliteiten voor onze gasten verder uitbreiden. Zo denken we bijvoorbeeld na over wisselbaden, een zoutbad of een hamam. Maar we zijn en blijven een middelgrote Day Spa met een kleinschalig karakter. Dat is één van onze ‘unique selling points’ en dat willen we ook zo houden.”

Trots op ondernemersprijs

In 2023 werd het wellnessbedrijf uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2023-2024 in de categorie Midden-groot bedrijf. “We zijn buitengewoon trots op deze prijs”, vertellen Pieter en Danielle. “De coronapandemie en de daarop volgende energiecrisis hebben er flink ingehakt, maar we hebben er met zijn allen steeds de schouders onder gezet. Deze prijs is daarom echt een erkenning voor ons hele team.”

Meer weten? Neem een kijkje op www.thermenlamer.nl.

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en interessante informatie als (potentiele) ondernemer? Volg ons op LinkedIn!