Wat voor de broers Boaz en Mica Aarsman begon als hobby in het schuurtje achter hun ouderlijk huis, is inmiddels uitgegroeid tot Brothercoating, een unieke, innovatieve start-up in poedercoating. Met poedercoating breng je met een spuitpistool poeder aan op metaal om het te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals corrosie of krassen. Maar de esthetische kant van poedercoating is voor Mica en Boaz zeker zo belangrijk.

100% Almere

“We zijn echte 036-ers. Volbloed Almeerders”, opent Boaz trots zijn relaas. “We zijn in de Wassenaarstraat in de Stedenwijk aan huis begonnen met poedercoaten. Als hobby. Een beetje improviseren, een schakelbrommertje opknappen. Toen we daar 1.000 euro winst op maakten, dachten Mica en ik: “Hé, hier kunnen we wel iets mee.” Hun hobby sloeg om in pure passie. Met wat extra spaargeld zetten de broers de stap richting professionalisering en verkasten ze naar een bedrijfsruimte aan de Musicalstraat 12. Daar werken ze verder aan de groei van hun bedrijf, al blijft kleinschaligheid hun handelscredo.

Alles is mogelijk bij Brothercoating

Tijdens de laatste Almeerse verkiezing Onderneming van het Jaar gingen de broers naar huis met de titel voor de categorie Starter. Brothercoating onderscheidt zich dan ook op vele manieren. Boaz: “Het kleurenscala dat we aanbieden is enorm, uniek. Esthetiek is voor ons heel belangrijk. In de uiteenlopende opdrachten die we doen leveren we altijd maatwerk. De persoonlijke wensen van de klant staan centraal. Beperkingen in grootte, vorm of materiaal zijn er bijna niet.” 

Snelle jongens 

“Onlangs hebben we een quad van een vriend helemaal custom made poedercoated. Als je dan ziet hoe kleur, glans en afwerking samensmelten, voel je je echt een kunstenaar”. Ook motoreigenaren weten Brothercoating te vinden. Boaz: “Met een custom motor wil je je van de massa onderscheiden. Met poedercoaten kun je alles personaliseren. Wij passen motoren helemaal aan de persoonlijke smaak en stijl van de eigenaar aan. Custom motoren zijn een vorm van kunst en expressie, maar ook een uiting van plezier en passie.” 

Eigen YouTube kanaal

Bijzonder om te vermelden is, dat Boaz en Mica een YouTube opleiding hebben gevolgd. Eensgezind en lachend: “Gratis video’s bekijken en uploaden. Voor ons is het een perfect platform. We hebben er veel aan gehad. Momenteel zijn de socials - vooral Instagram en TikTok - populaire kanalen om onze doelgroep te bereiken. En natuurlijk is mond-op-mondreclame heel belangrijk.”

Samen groeien, innoveren en diversifiëren

De twee broers vormen echt een twee-eenheid. “Natuurlijk heb je wel eens verschil van inzicht. Dat is normaal. Een kwestie van verantwoordelijkheden en taken bespreken en delen. We komen er altijd wel uit.”  Ambities en plannen voor de toekomst hebben Boaz en Mica volop. “We zijn nog relatief klein. Groeien, innoveren of diversifiëren, natuurlijk willen we dat. We kunnen er nu redelijk van leven, maar hebben zeker ruimte voor meer opdrachten”. 

Meer weten? Neem een kijkje op de website www.brothercoating.nl.

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en interessante informatie als (potentiele) ondernemer? Volg ons op LinkedIn!