NOW 3.0

Informatiesessie: Optimaal gebruikmaken van NOW 3.0
Op 24 november werd een webinar georganiseerd over de NOW 3.0. Kijk dit webinar hier terug en ontdek hierdoor hoe je optimaal gebruik maakt van deze regeling.

Met deze regeling wil de overheid zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden tijdens de coronacrisis. Werkgevers die structureel omzetverlies hebben en voldoen aan de voorwaarden, kunnen met de NOW een tegemoetkoming in de loonkosten krijgen. Doel is zoveel mogelijk werknemers aan het werk te houden.

NOW 3.0
Deze regeling is voor ondernemers met personeel die verwachten dat ze minimaal 20% minder omzet draaien over een periode van 3 maanden. Vanaf januari gaat die drempel van 20% omzetverlies omhoog naar 30%.

Inspanningen onder NOW 3.0
Maak je als werkgever gebruik van NOW 3.0? Dan moet je net zoals bij NOW 2.0 jouw medewerkers stimuleren om deel te nemen aan een ontwikkeladvies of aan scholing. Daarnaast moet je jezelf verplicht inspannen om jouw  werknemers naar nieuw werk te begeleiden wanneer je tot bedrijfseconomisch ontslag overgaat. 

NL Leert door
Om werkgevers hierbij te helpen, introduceert het kabinet de regeling NL leert door. Vanaf 1 december 2020 kan iedereen tussen de 18 en 65 jaar een ontwikkeladvies volgen bij een loopbaanadviseur. Er zijn in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar. Ook kan iedereen vanaf 1 december 2020 gratis online scholing volgen.

Bekijk meer terug