Onderneming van het jaar doneert geldprijs aan Stichting AAP

Gistermiddag kon eindelijk de cheque die gekoppeld is aan de Almeerse Onderneming van het Jaar 2021 verkiezing uitgereikt worden. Dierenkliniek Almere-Stad, winnaar in de categorie klein bedrijf, werd in november 2020 genomineerd en wist de meeste stemmen binnen te halen. Eigenaresse en dierenarts Sandra Rossen had Stichting AAP al uitgekozen als maatschappelijk doel, maar vanwege de coronamaatregelen was de overhandiging van de cheque niet eerder mogelijk.

In aanwezigheid van Maaike Veeningen, Wethouder Ruimtelijke en Economische ontwikkeling, Onderwijs en Arbeidsmarkt, werd de cheque ter waarde van € 2.500,- vanmiddag overhandigd aan David van Gennep, directeur van Stichting AAP. In een reactie zegt Van Gennep: “Stichting AAP is alweer 25 jaar gevestigd op het mooie Stadslandgoed de Kemphaan. En hoewel dit aan de rand van Almere ligt, op een dag als vandaag voelen we ons erg verbonden met de stad en haar ondernemers. We zijn zeer vereerd dat Dierenkliniek Almere-Stad ons gekozen heeft en gaan ervoor zorgen dat dit prachtige bedrag besteed wordt aan onze missie: het stoppen van dierenleed onder exotische dieren in heel Europa. Daarvoor moeten we groter denken dan alleen opvang bieden aan dieren in nood, maar met de ruimte en steun die Almere ons geeft kunnen we dat.”

Wethouder Maaike Veeningen opende de overhandiging: “Het is elk jaar mooi om te zien waar prijswinnaars hun donatie aan willen schenken. Soms ontstaan er mooie verbindingen, soms is het heel verrassend en soms is het ook best logisch. Dat Dierenkliniek Almere Stad hun gewonnen bedrag aan Stichting AAP willen geven snap ik heel goed. Stichting AAP is ook wel iets dat ons Almeerders trots maakt. Ik merk dat in ieder geval als ik er met mensen over praat. Wij zorgen goed voor elkaar en voor onze dieren.”

Sandra Rossen van Dierenkliniek Almere-Stad beaamt dit: “'Ons team is helemaal gek op dieren, de keuze voor donatie van het prijsgeld aan Stichting AAP was dan ook snel gemaakt. Sommige collega's hebben hier zelf stage gelopen en weten dat het geld goed besteed is. Hoe mooi is het dat we zo kunnen zorgen dat exotische dieren in Europa een tweede kans krijgen op een gelukkig leven! Verder hopen we natuurlijk dat we binnenkort nog een keertje met het team het opvangcentrum kunnen gaan bewonderen!”

Over Stichting AAP
AAP Animal Advocacy and Protection is een Europese dierenwelzijnsorganisatie die zich inzet voor exotische zoogdieren, zoals apen, wasberen, leeuwen en tijgers. Nog altijd worden talloze wilde dieren illegaal verhandeld, als huisdier gehouden of misbruikt in toerisme en entertainment. AAP pleit voor betere dierenwelzijnswetgeving in heel Europa en biedt in Nederland en Spanje opvang voor exotische dieren die dringend hulp nodig hebben. In de opvangcentra kunnen ze op adem komen terwijl ons team ze helpt gezond te worden. Als de dieren hersteld zijn, gaan ze naar een van onze herplaatspartners. Zo ontstaat er weer plek voor andere dieren in nood.

Over Dierenkliniek Almere-Stad
Dierenkliniek Almere-Stad is ontstaan uit een liefde en passie voor dieren die oprichtster en eigenaresse Sandra Rossen al van jongs af aan al voelt. Met alle kennis en ervaring die zij heeft opgedaan bij verschillende opleidingen, bedrijven en nevenactiviteiten, is er een prachtige kliniek ontstaan waar service en kwaliteit centraal staat. Het gezellige team is zorgvuldig geselecteerd en geven eigenaar en huisdier alles wat zij nodig hebben om zo gezond mogelijk van elkaar te kunnen genieten!