In 2021 werd in nieuwbouwwijk Almere Duin het trendy MINT. geopend. De prachtige koffie- en ijssalon op steenworp afstand van het Almeerderstrand is bekend om haar mooie producten van ambachtelijke kwaliteitsmerken als Holtkamp en TOUT. Het Almeerse echtpaar Selma van Duinen en Michel Wezenberg zette de zaak op vanuit een duidelijke visie. Én met een flinke dosis lef.

Samen op ondernemers avontuur

Selma had al jaren een succesvolle praktijk, gericht op trauma, rouw, relatie- en familietherapie: “In die tijd ontdekte ik mijn ondernemersvaardigheden. Gaandeweg leer je waar je van nature goed in bent. Ik kreeg energie van het ondernemen, maar wilde een andere kant op. Mijn man Michel werkte in loondienst in de installatietechniek. Eerst koos hij voor die zekerheid, maar gaandeweg stond steeds meer open voor het ondernemerschap. Zo zijn we samen dit avontuur aangegaan.”

Heimwee naar Almere

Selma en Michel zijn allebei rasechte Almeerders. Selma is een Stedenwijkkind, Michel groeide op in de Bouwmeesterbuurt. Na een noodgedwongen uitstap naar Lelystad wilde het duo dolgraag weer terug naar Almere. Michel: ‘Toen we werden ingeloot voor woonruimte in Almere, waren we hartstikke blij. Na achttien jaar weer ‘thuis’. We wonen inmiddels alweer vijf jaar in Almere Poort. Sinds twee jaar op loopafstand van de zaak.”

De potentie van Poort

Selma legt uit waarom ze kozen voor ondernemen in Poort: “We zagen potentie in Poort, en zeker in Duin. Een prachtig gebied in ontwikkeling. De woontorens stonden nog in de steigers. Deze locatie was nog een geraamte. Maar ik zei tegen Michel: ik heb hier een goed gevoel over. Zullen we de uitdaging aangaan? Het bestemmingsplan zag er toekomstbestendig uit. En door de verkoop van onze eerdere woning hadden we wat startkapitaal. In 2021 zijn we midden in coronatijd en zonder enige horeca-ervaring met MINT. gestart.”

Een gat in de markt

En waarom kozen ze specifiek voor de horeca? Daar is Selma heel helder over. ”We zagen in Poort veel vraag, maar weinig aanbod op horeca-gebied. Als ik even ergens koffie wilde gaan drinken, moest ik - zoals échte Almeerders dat zeggen - ‘over de brug’. Naar Muidenberg, Amsterdam, Naarden of het centrum. Eigenlijk is Poort een beetje on-Almeers. Maar het ons-kent-ons gevoel hier is bijzonder. Het is een hechte community.” De naam MINT. vraagt ook om wat nadere uitleg. Michel schiet te hulp. “MINT. is een Engels woord om iets stoers, positiefs of waardevols mee aan te duiden. Vandaar.”

Duin en Almere op de kaart

MINT. valt zo in de smaak bij de Almeerders dat Selma en Michel eind 2023 de Publieksprijs voor Onderneming van het Jaar 2023-2024 in onze stad in ontvangst mochten nemen.  “Ik moest even een traantje wegpikken. Met het winnen van deze prijs was de cirkel voor mijn gevoel echt rond.”, zegt Selma. “We hebben veel meegemaakt en op latere leeftijd met z’n tweeën weloverwogen nog een volledige carrièreswitch gemaakt. Heel mooi dat dat zo wordt bekroond.”

Maar Selma en Michel kijken vooral vooruit. Ze hebben nog grote toekomstplannen en ambities. Eensgezind: “We investeren samen met andere  ondernemers fors in het op de kaart zetten van Duin en Almere. En dat blijven we doen!” 

Meer weten? Neem een kijkje op www.vanmint.nl

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en interessante informatie als (potentiele) ondernemer? Volg ons op LinkedIn!