GIGA Print

Gigaprint is opgericht in 1988 op een zolderkamer in Almere, zijnde een tekstverwerkingsbureau. In 1990 deed zich de kans voor om op de Markerkant mee te doen met een gesubsidieerd project van de gemeente een betaalbare met korte looptijd bedrijfsruimte te krijgen. Genaamd het Kiemhout. Hier is de basis gelegd voor een kopieerbedrijf waar ondernemers voornamelijk uit Almere hun werk konden laten kopiëren.
Gigaprint groeide snel. Mede doordat in Almere veel jonge gezinnen waren konden we snel aan personeel komen die bij ons een opleiding kregen. We zijn verhuisd naar een groter pand op de Markerkant en uiteindelijk hebben we besloten om zelf een pand te bouwen. De keuze ging uit naar de Randstad vanwege de locatie bij het centrum en de goede verbindingen met openbaar vervoer.

In 2008 is het bedrijf verkocht. De crisis had er helaas voor gezorgd dat het bedrijf failliet ging. Omdat wij alle medewerkers nog kenden en we geloofden in het businessmodel hebben we besloten het bedrijf terug te kopen. Een klein jaar na deze overname hebben wij het huidige pand op bedrijventerrein Hogekant betrokken. Hier groeit het bedrijf weer als vanouds. We zitten nu pal aan de oprit van de A6 met uitvalwegen naar de rest van het land. Ook voor de werknemers is deze locatie zeer goed bereikbaar.

Samenvattend kunnen wij stellen dat wij in Almere succesvol zijn doordat dit een jonge stad is met veel nieuwe faciliteiten, grote beschikbaarheid aan personeel en -niet onbelangrijk- voldoende bedrijfsruimte in iedere categorie.

Meer informatie: www.gigaprint.nl

 

Hogekant

Pluspunten

  • Jonge stad is met veel nieuwe faciliteiten
  • Grote beschikbaarheid aan personeel
  • Voldoende bedrijfsruimte in iedere categorie

Lees meer over Hogekant en welke bouwkavels nog beschikbaar zijn.

Lees meer