Met een team van zestien medewerkers levert Buzaglo aan groothandels en retailers in heel Europa alles wat maar met fietsen te maken heeft. Van zadels, spiegels, spaken en pedalen, tot kinderzitjes, accutassen, vouwfietsen en nog heel veel meer. Buzaglo is een bedrijf met een lange geschiedenis, maar is pas sinds 2009 in Almere gevestigd.  Ze zitten in een modern, functioneel pand dat ze zelf hebben laten bouwen op bedrijventerrein Sallandsekant. Het pand is verrassend groot, en al die ruimte wordt goed benut.

Van allround handelshuis naar fietsonderdelen specialist

Het bedrijf werd in 1879 opgezet door de heer Buzaglo en handelde toen vooral in leer. Halverwege de vorige eeuw zette de tweede generatie een handel op met Azië. Frank blikt terug: “Buzaglo handelde toen in alles wat los en vast zat, waaronder automaterialen, souvenirs, motorkleding, kop-en-schotels en zaklampen. In ons eigen mini-museumpje hebben we een aantal producten uit die tijd uitgestald. Pure nostalgie.”

Tegenwoordig ligt de focus op fietsonderdelen en -accessoires, gereedschappen, werkbanken en speciale vervoersmiddelen, waaronder vouwfietsen. Het bedrijf importeert vanuit Azië en Europa en is voor diverse merken distributeur voor heel Europa. Jan: “Onze producten zijn overal in het straatbeeld terug te zien, zoals spiegels en bagagedragerzitjes. Daar zijn we best trots op.”

De vele pluspunten van Almere

Het bedrijf verhuisde in 2009 vanuit Weesp naar Almere. Vanwege de centrale ligging, maar ook omdat Buzaglo in Almere de mogelijkheid had om er een eigen pand neer te zetten en verder te kunnen groeien.  “We zijn blij dat we in Almere dit mooie pand konden laten bouwen. Met een groot magazijn, fijne kantoren en een eigen inpakafdeling waar uiteenlopende producten worden verpakt. Voor het verpakken werken we ook samen met sociale werkplaatsen en thuiswerkers in Almere!”

Eigen producten ontwikkelen 

Buzaglo heeft een grote showroom waarin alle merken en producten overzichtelijk worden gepresenteerd. “We ontwikkelen ook eigen producten. Zo hebben we onze eigen lijn U•GO vouwfietsen”, vertelt Jan.  We zijn ook bezig met een nieuwe lijn fietsbellen, Belrondje.nl, waarbij iedere grote stad in Nederland zijn eigen bel krijgt. We hebben er ook twee met de skyline van Almere. Wellicht leuk voor de 50ste verjaardag van de stad.”

Trots op het team

Het team van Buzaglo is hecht. “Zo lunchen we altijd gezamenlijk en organiseren we regelmatig leuke activiteiten. Zo nu en dan zetten we een medewerker in het zonnetje door een product naar hem of haar te vernoemen. Zo is de Tommy Trailer vernoemd naar een van onze magazijnmedewerkers. Iedereen is hartstikke trots op wat wij bij Buzaglo met z’n allen doen.” Dat Buzaglo werd uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2023 – 2024 in de categorie ‘Klein Bedrijf’ voelt voor het team als de kers op de taart. De gewonnen trofee heeft een prominente plek gekregen in de hal!

Meer weten? Neem een kijkje op de website www.buzaglo.nl.

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en interessante informatie als (potentiele) ondernemer? Volg ons op LinkedIn!