Brian Benjamin tijdens RvO missie

Brian Benjamin, programma manager Digitale Stad Almere EN bondscoach 3x3 Basketbal (en hij gaat naar de Olympische spelen!) vertelt gepassioneerd over zijn programma DSA en de kans van de Floriade als een living lab. Brian ziet zich als verbindingsstuk tussen de stad en technologie en haar partners. Ook staat Benjamin stil bij thema’s en de challenges zoals: afvalverwerking, mobiliteit en energie. Hij ziet zich als facilitator van deze transitie tussen publieke en private stakeholders.

Op 14 juni vond een Europese (digitale) missie plaats, die de RvO samen organiseerde met de Gemeente Almere, de Floriade, Amsterdam Trade & Innovate, Amsterdam Smart City en de BTG. De missie had als doel om te bespreken hoe steden in 2030 de doelstelling halen om klimaat neutraal te zijn en de wijze waarop ICT en technologie daar een rol in speelt.

O.a. Jeannine Peek (boegbeeld Topsector ICT) en Hans Bakker (CEO van de Floriade), Geert-Jan Put (Almere), Leonie van den Beuken (ASC) en Petra Claessen (BTG) werden geïnterviewd. Kijk hier naar het interview met Brian Benjamin en Danny Frietman (kwartiermaker ICT & Tech cluster Almere! (In het Engels). 

Volg ons op LinkedIn voor updates en meer interviews.