Hunkemöller naar Stichtsekant in 2023

15 oktober 2021 zijn de omgevingsvergunningen officieel ingediend bij de gemeente Almere. Dit om het nieuwe en duurzame distributie centrum van Hunkemöller te bouwen. Hunkemöller heeft de afgelopen jaren erg veel groei meegemaakt waardoor het bouwen van het moderne, nieuwe en efficiëntere centrum hard nodig is.

“We zijn verheugd met de komst van het distributiecentrum van Hunkemöller op het Bedrijvenpark Stichtsekant in Almere. Hunkemöller ontwierp een prachtig gebouw, op maat gemaakt voor de prominente locatie langs de A27, met hoge duurzaamheidsambities die perfect aansluiten bij de ambities van Almere. Hunkemöller krijgt in het DC 200 medewerkers in dienst binnen een mooie mix van functies”, zegt Maaike Veeningen, wethouder van de gemeente Almere.

Efficientie in elke hoek
Het gebouw heeft een 'state of the art' architectonisch ontwerp en krijgt daar boven op een BREEAM certificering voor duurzaamheid. Al dit is niet voor niets want er is aan veel dingen gedacht tijdens het ontwerpen. De faciliteit is op een milieuvriendelijke manier ontworpen met klimaatbeheersing maar ook open ruimtes om extra natuurlijk licht te produceren, dat scheelt weer in het energieverbruik.

Naast de milieuvriendelijke efficiëntie is er ook gedacht aan efficiëntie van de bedrijfsprocessen. Zo zal er een grote mate van automatisering zijn in het distributie centrum om zo logistiek zo snel en goed mogelijk te laten verlopen. Het nieuwe distributiecentrum zal haar deuren openen in 2023.

Bron: www.transport-online.nl