“Je verwacht het niet, we hebben het wel” luidt de slogan van Kabelshop.nl. De webwinkel – die veel meer dan alleen kabels verkoopt – heeft sinds de start in 2015 een stormachtige groei doorgemaakt. Vier keer op rij won het bedrijf de prestigieuze Shopping Award en de oprichters willen de grootste webshop van Nederland worden. In Almere hebben zij alle ruimte om hun ambitieuze doelen te verwezenlijken.

Cindy Visser, Manager Operations: “Kabelshop.nl is opgericht door Fouad El Yandouzi en Piotr Kreuning, twee jonge, ambitieuze ondernemers die een neus hebben voor het herkennen van goede deals. Als zij kansen zien, grijpen ze die met beide handen aan. Ze begonnen met het verkopen van kabels en al snel breidden ze het assortiment verder uit. Inmiddels verkopen we in onze webshop van alles op huis-tuinen-keukengebied, zoals ‘Smart Home’, trendy lampen en corona-preventiemiddelen. Daarnaast zijn we sterk in seizoengerelateerde artikelen. In de zomer kan je hierbij denken aan alles voor een schoon zwembad en zo hebben we nu, voor de donkere dagen van het jaar, een ruime keus aan artikelen op het gebied van inbraakpreventie, kerstverlichting en decoratie.

Razendsnelle groei

In het begin deden Fouad en Piotr alles nog met z'n tweeën: van het beheren van de website tot het inpakken van de producten. Maar de groei ging razendsnel en momenteel hebben we ruim vijftig mensen in dienst. Nog geen jaar na de oprichting wonnen we de Shopping Award 2016, en ook de drie daaropvolgende jaren hebben we deze publieksprijs voor de beste webshop in de wacht gesleept. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op. We scoren vooral op betrouwbaarheid, communicatie en leveringssnelheid. We hebben een groot pand op bedrijventerrein Sallandsekant in Almere en alle artikelen liggen op voorraad in ons magazijn. Dat is onze grootste kracht, want daardoor kunnen we leveringen binnen één dag garanderen. Vóór 23.59 uur besteld, volgende dag in huis.

Onze ambitie reikt verder dan ver

Cindy Visser, Manager Operations:

Tweede vestiging

Kort na het uitbreken van de coronapandemie nam het aantal bestellingen in onze webwinkel gigantisch toe. We moesten alle zeilen bijzetten, want een groot deel van onze mensen werkte toen vanuit huis. Maar we hebben ons er met het hele team fantastisch doorheen geslagen en veel nieuwe klanten aan die tijd overgehouden. De afgelopen drie maanden is onze omzet verdrievoudigd en hebben we een groot aantal nieuwe artikelen aan ons assortiment toegevoegd. Om die groei bij te kunnen benen, hebben we onlangs een stuk grond naast ons pand gekocht. Daar gaan we onze tweede vestiging neerzetten.

Iedereen verdient een kans

Almere is voor ons dan ook de ideale locatie. Er zijn volop mogelijkheden om uit te breiden en de stad is centraal gelegen. Daar komt bij dat de grond- en vastgoedprijzen er een stuk gunstiger zijn dan op andere A-locaties. Ook een pre van Almere is de beschikbaarheid van personeel. Op vacatures in ons warehouse krijgen we dagelijks gemiddeld twintig reacties van goede kwaliteit. We zijn maatschappelijk betrokken, ons personeelsbestand is divers, want wij vinden dat iedereen een kans verdient. We werken samen met diverse Almeerse onderwijsinstellingen. Zo zijn we erkend leerbedrijf en hebben we nauwe contacten met de ROC’s in de stad en met Pro Almere, een school die praktijkonderwijs biedt aan jongeren met een achterstand op de arbeidsmarkt. Onlangs hebben we een aantal oud-leerlingen van deze school aangenomen en ze doen het geweldig goed bij ons!

The sky is the limit

Ook met de gemeente Almere werken we erg prettig samen. Onze directie heeft regelmatig persoonlijk contact met mensen van de afdeling Economische Zaken. Zij denken graag met ons mee en kunnen ons waar nodig adviseren. Dat is voor ons erg waardevol. De komende jaren willen we ons assortiment nog verder verdiepen en we hopen op nog meer mooie nieuwe samenwerkingen met A-merken. Ook gaan we ons verder richten op de B2B-markt. Onze ambitie reikt verder dan ver en daarbij kijken we ook buiten de landsgrenzen. Wij zien volop kansen, “the sky is voor ons the limit.”

Meer nieuws