Informatie over het Coronavirus en de maatregelen in Almere vind je hier.

Als gemeente Almere zijn wij trots op onze pioniersstad. In onze stad hebben wij veel ondernemers die de samenwerking met elkaar opzoeken en nieuwe initiatieven opzetten. Tijdens de Dag van de Ondernemers op 19 november 2021 is de titel uitgereikt aan Jim van der Wardt van Makers van Almere. Lees meer over de uitreiking.

Genomineerden

Week van het jonge kind Almere

Sinds 2014 organiseren vier Almeerse organisaties de Week van het Jonge Kind Almere. Een week waarin kinderen van 0-6 jaar centraal staan en waarin zij iedereen motiveren extra aandacht te besteden aan deze belangrijke ontwikkelingsjaren van kinderen. Zo ontmoeten ouders organisaties uit Almere, zetten deze organisaties hun deuren open en organiseren we een congres voor professionals. Dan nodigen we professionals uit het brede werkveld uit om deel te nemen aan een congres, met ruimte voor ontmoeting en kennisdeling. Maar ook verdiepende lezingen en prikkelende workshops. 

Het Jonge Kind Centrum, de nieuwe bibliotheek, Windesheim in Almere en Kidsproof Flevoland zijn van mening dat we SAMEN verantwoordelijk zijn voor een gezond opgroeiklimaat in Almere.

Jim van der Wardt

''Ik vind het heerlijk om dingen te maken en nog leuker om dingen samen te maken met anderen. Zo kwam ik op het idee om in kaart te brengen wie de ontwerpers en makers in Almere zijn en wat ze maken. Zo ontstond Makers van Almere. Zo wordt ik regelmatig gevraagd om mensen te koppelen aan een initiatief of een opdracht en dat doe ik graag.''

''Naast Makers van Almere heb ik ook aan de wieg gestaan van Broedplaats De Steiger en zit ik in het bestuur van Stichting Circuloco. Circuloco is eerst een paviljoen op de Floriade en daarna een Circulaire Hub op De Steiger. In Circuloco laten we met zoveel mogelijk lokale makers zien hoe je duurzamer kan leven.''

''Ik loop over van de ideeën en die deel ik graag. Zo werd ik bijvoorbeeld programmamaker bij Strandlab, doordat ik een leuk idee had voor een reeks van 4 fashion workshops.''

 

Drink lokaal bier

Drink lokaal bier, gebrouwen met restbrood en eet heerlijk brood, gebakken met restgranen uit de brouwerij. Wij sloegen de handen ineen om samen mooie producten te maken op een circulaire manier. 

Koop je dagvers brood bij jouw bakker? Soms blijven er aan het eind van de dag nog mooie broden op de plank liggen. Zonde om weg te gooien, dus zorgen De Mannen van Bertelsmann dat Anneke en Raymond van Brouwerij Stijl er mooie bieren van kunnen brouwen. Uit het brouwproces blijven restgranen over, deze worden gebruikt om heerlijk brood mee te bakken bij Bakker Borsch.

De bieren met het restbrood vormen op zichzelf een lokale samenwerkingen met Almere City FC, Nationaal Park Nieuw Land, het Zuiderzeemuseum en Flevolandse boeren.